Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

24/1/16

Γι' αυτό λέμε ότι τέλεσαν εθνικό έγκλημα - «Έτρεχε» ηδη το PlanΧ: Έψαχναν να τυπώσουν λεφτά, το Μαξίμου θα ρύθμιζε τα συσσίτια

Σύμφωνα με δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων
Τις αρμοδιότητες για τα τρόφιμα είχε ο ίδιος ο Τσίπρας - Οι μυστικές επαφές «αντισυνταγματάρχη» για φάρμακα - Η επίσκεψη στελέχους της κυβέρνησης στον ΟΤΕ - Τι αποκαλύπτουν δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων - Λαφαζάνης: Ο Βαρουφάκης δεν μπορεί να έκανε κινήσεις που να μην γνώριζε ο Τσίπρας
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις λεπτομέρειες του PlanX στο οποίο αναφέρθηκε προσφάτως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Το κυβερνητικό σχέδιο που ενεργοποιήθηκε τις ημέρες πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου περιελάμβανε μεταξύ άλλων την οργάνωση συσσιτίων, τη συγκέντρωση φαρμάκων, την απόπειρα ελέγχου όλου του συστήματος τηλεπικοινωνιών της χώρας αλλά και την έκδοση νομίσματος.

Μια από τις πτυχές του σχεδίου προέβλεπε, επίσης, ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα αναλάμβανε να οργανώσει συσσίτια όπως προκύπτει από την αποκάλυψη του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος από της 16 Ιουνίου ότι οι αρμοδιότητες του ορισμού των στελεχών που θα διαχειρίζονταν τα δελτία τροφίμων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης περνούσαν αποκλειστικά στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Το επόμενο μεγάλο κομμάτι του PlanX ήταν όπως αποκαλύπτει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στο σημερινό του φύλλο η συγκέντρωση φαρμάκων με «αντισυνταγματάρχη» του Γ΄ Σώματος Στρατού να κάνει ραντεβού σε φαρμακοποθήκες στη Μακεδονία έχοντας στην αποστολή του και το ενδεχόμενο επίταξης των τελωνείων.

Λίγες ημέρες, δε, πριν το δημοψήφισμα κυβερνητικός αξιωματούχος είχε ζήτησει από τον ΟΤΕ όλο το χαρτογραφημένο ψηφιακό τηλεπικοινωνιακό δίκτυο του οργανισμού.

Η κυβέρνηση όμως δεν προετοιμαζόταν μόνο για φάρμακα, τρόφιμα και τηλεπικοινωνίες αλλα στο σχέδιό της είχε και την έκδοση νομίσματος. Όπως αναφέρει η Καθημερινή είχαν οργανωθεί δύο μυστικές αποστολές σε δύο διαφορετικές ηπείρους για επίσκεψη σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην έκδοση νομισμάτων. Από τις επαφές των ομάδων που σύμφωνα με το δημοσίευμα ήταν σε γνώση του Παναγιώτη Λαφαζάνη είχε προκύψει ότι θα χρειαζόταν ένα μήνα για το τύπωμα του νομίσματος από τη στιγμή που θα δινόταν η σχετική εντολή.

Ο ίδιος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στο liberal.gr υποστηρίζει ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν μπορει να έκανε κινήσεις που να μην γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το απόσπασμα από τη συνέντευξη του κ. Λαφαζάνη έχει ως εξής: «Δεν θέλω να σχολιάσω ειδικά τον Γιάνη τον Βαρουφάκη. Αυτήν τη στιγμή είναι εκτός κυβέρνησης. Ασκεί με τον τρόπο του τη δική του κριτική στο κυβερνητική έργο και στο μνημόνιο.  Αυτό  που μπορώ να πω σήμερα και που έχει μία σημασία είναι ότι τελικά την ευθύνη για τη διαπραγμάτευση την είχε ο Αλέξης ο Τσίπρας. Ο Γιάνης  Βαρουφάκης είχε μία πάρα πολύ στενή συνεργασία με τον Τσίπρα, όπως είναι ευνόητο και εύλογο και δεν μπορεί να έκανε κινήσεις που να μην ήταν γνωστές στον πρωθυπουργό. Κι αν δεν ήταν άμεσα γνωστές, γινότανε γνωστές εκ των υστέρων. Επομένως, έπαιρνε ο πρωθυπουργός την ευθύνη για τους χειρισμούς του Γιάνη του Βαρουφάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: