Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποτελεί προσβολή για τα θύματα της 17Ν η παράσταση με κείμενα του Ξηρού

Την αντίδραση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, η οικογένεια του οποίοι έχει βιώσει την εγκληματική δράση της τρομοκρατίας, προκάλεσε η παράσταση που ανέβηκε στο Εθνική Θέατρο, με χρήματα του ελληνικού λαού, η οποία ήταν βασισμένη σε κείμενα του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σε δήλωσή του ότι η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί προσβολή για τη μνήμη των θυμάτων της 17Ν. Αναλυτικά ή δήλωση του προέδρου της ΝΔ:
«Εκτός από πολιτικοί είμαστε και άνθρωποι. Προσωπικά, έχω βιώσει, μέσα στην ίδια μου την οικογένεια, τι σημαίνει να σου σκοτώνουν, άνανδροι δολοφόνοι, έναν άνθρωπο που αγαπάς με όλη σου την καρδιά.


Και τούτη την ώρα νοιώθω έντονη την ανάγκη να πω, ότι η επιλογή του Εθνικού Θεάτρου να ανεβάσει - με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου - παράσταση, βασισμένη και σε κείμενα του ισοβίτη τρομοκράτη Ξηρού, αποτελεί προσπάθεια δημιουργίας κλίματος συμπάθειας προς το δολοφόνο και προσβολή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη".
Αναφαίρετη αρχή της Δημοκρατίας το δικαίωμα στην έκφραση, αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας, να κρίνουμε τον τρόπο έκφρασης του κεντρικού πολιτιστικού θεσμού της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: