Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

«Το Κοινοβούλιο της Δανίας ψήφισε και το μέτρο που στερεί τη δυνατότητα στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη χώρα, να επανενωθούν με την οικογένειά τους για τρία χρόνια! Σε αντίθεση με αυτό που συνέβαινε μέχρι σήμερα, ένας πρόσφυγας θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τρία χρόνια μετά την απόδοση ασύλου και μετά να κάνει αίτηση για να φέρει στη χώρα την οικογένειά του. Και, όπως πολλοί υποστηρίζουν, ο νόμος αυτός αποτελεί παραβίαση της Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Εντάσσεται βέβαια και αυτό στη λογική αποθάρρυνσης των προσφύγων από το να επιλέξουν τη Δανία ως χώρα φιλοξενίας. Όπως και να χει όμως, τρία χρόνια να μην δεις τους δικούς σου ανθρώπους, που μπορεί να βρίσκονται ακόμη κάπου στην Τουρκία, τον Λίβανο ή οπουδήποτε αλλού, δεν είναι πάρα πολλά; Είναι. Είναι πολύ σκληρό μέτρο». 
Την Πέμπτη, ανακοινώθηκε πως την ίδια πολιτική θα ακολουθήσει και η Γερμανία, εμποδίζοντας με τη σειρά της τη δυνατότητα επανένωσης οικογενειών για διάστημα δύο ετών…
Σημειώνεται πως το προηγούμενο διάστημα, πάντα στο πλαίσιο της προσπάθειας αποθάρρυνσης των προσφύγων από την αναζήτηση ασύλου στη Δανία, η κυβέρνηση προχώρησε σε περικοπές στις προνοιακές παροχές. Τον περασμένο Σεπτέμβριο μάλιστα έβαλε διαφήμιση σε εφημερίδες χωρών της Μέσης Ανατολής, «προειδοποιώντας» πως οι διαδικασίες εισόδου προσφύγων στη χώρα έχουν γίνει πιο αυστηρές και πως όσοι δεν προβλέπεται να λάβουν άσυλο θα επαναπροωθούνται ταχύτατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: