Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Θεία Λειτουργία στο κατεχόμενο Αργάκι

Πέραν των 600 εκτοπισμένων Αργακιτών πέρασαν χθες το πρωί τα οδοφράγματα για να μετέχουν στη Θεία Λειτουργία που τελέσθη σε βαθιά κατάνυξη στο κατεχόμενο χωριό Αργάκι στην επαρχία Μόρφου πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου.
Οι Τουρκοκύπριοι υποδέχθηκαν εγκάρδια τους συγχωριανούς τους δηλώνοντας χαρούμενοι που τους συναντούν τονίζοντας ότι το χωριό ανήκει και στους ελληνοκύπριους και στους τουρκοκύπριους.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με περιδιάβαση του πλήθους στους δρόμους του χωριού ενω κυριαρχα ήταν τα αισθήματα έντονης συγκίνησης και χαράς.


Ο Κοινοτάρχης Αργακιου κος Κυριάκος Ζήνωνος, δήλωσε ότι "Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, ευχαριστούμε θερμά τις αρχές, την εκκλησιαστική επιτροπή, τη Μητρόπολη Μόρφου που εργάστηκαν για την επιτυχία της σημερινής επαναλειτούργησης της εκκλησίας μας αλλά και τον κόσμο για την άψογη και ειρηνική συμπεριφορά που επέδειξε. Καλώ όλα τα προσφυγικά κοινοτικά συμβούλια να εργαστούν ώστε να πετύχουμε να λειτουργήσουν όλες οι εκκλησίες μας και στέλλω μήνυμα επιστροφής!"
Η Έλενα Αντωνίου εκπρόσωπος νεολαίας Αργακιού, είπε ότι « Είναι με δέος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, η εκκλησία αυτή ανεγερθεί κατά τη βυζαντινή εποχή και αποτελεί μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και της ιστορίας μας. Είναι σύμβολο λοιπόν που αντανακλά την ψυχή των απανταχού προσφύγων κι ευελπιστούμε η σημερινή μέρα να είναι η απαρχή για την αποκατάσταση τόσο της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, όσο και όλων των εκκλησιών που χρήζουν αποκατάστασης».
Οι εκτοπισμένοι κάτοικοι Αργακίου ακόμη και οι νέοι που επισκεφτήκαν σήμερα το χωριό των γονιών και των παππούδων τους εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην επιστροφή και αναμένουν ότι η σημερινή θεία λειτουργία θα είναι η αφετηρία για πολλές λειτουργίες στο κατεχόμενο Αργάκι.
πηγή: ant1iwo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: