Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Οικογενειοκρατία ΣΥΡΙΖΑ


Το μπαράζ συγγενικών εξυπηρετήσεων στον κρατικό μηχανισμό δεν κοιτά ούτε κόμμα, ούτε χρώμα… 

Η αξιοκρατία φαντάζει όνειρο θερινής νυχτός καθώς υπερισχύουν οι διορισμοί ημέτερων.

Στο ΔΣ της νεοπαγούς εταιρείας Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων ΑΕ (ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ) διορίζεται διευθύνων σύμβουλος ο σύζυγος της Χαράς Καφαντάρη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Αργύρης Αργυρίου. 

Η εν λόγω δημόσια επιχείρηση έχει ως... αντικείμενο την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ελλάδα, μέσω Τουρκίας. Το έργο, όμως έχει ακυρωθεί λόγω της ρήξης Ρωσίας-Τουρκίας μετά και την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. 

Έτσι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι η ΔΕΠΕΝΕ (σ.σ. αναζητήσαμε αλλά δεν βρήκαμε τον αντίστοιχο ιστότοπο) δεν έχει αντικείμενο ύστερα από την ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις, και η ΔΕΠΑ μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο της.

Το νέο ΔΣ της ΔΕΠΕΝΕ εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής το μεσημέρι της Παρασκευής. Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία, καθώς υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ (υπήρξαν μικρομουρμούρες), ενώ καταψήφισαν ΝΔ, ΧΑ και ΠΑΣΟΚ. Παρών δήλωσαν ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

H... προφητική τοποθέτηση της κας Καφαντάρη:

  13/06/2015-Τοποθέτηση της Χαράς Καφαντάρη σχετικά με τη Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.
13/06/2015-Τοποθέτηση της Χαράς Καφαντάρη σχετικά με τη Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.


Οι καταγγελίες Μανιάτη κατά Σκουρλέτη

Καταγγελίες κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη για σκάνδαλο 1 εκατ.ευρώ με εταιρεία-φάντασμα έκανε προ εβδομάδος η Δημοκρατική Συμπαράταξη μέσω του υπεύθυνου για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, Γιάννη Μανιάτη.

O ίδιος καταγγέλλει τον Πάνο Σκουρλέτη, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί «σκάνδαλο» στην εποχή των περικοπών συντάξεων και μισθών, «να μοιράζει απλόχερα δημόσιο χρήμα 1.000.000 €, στη χωρίς αντικείμενο εταιρεία – φάντασμα, Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε. (ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ)».

Μάλιστα, ο κ. Μανιάτης υποστηρίζει ότι ο κ. Σκουρλέτης «διορίζει πρόεδρο, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο σε εταιρία για την οποία αρνήθηκε να καταθέσει έκθεση το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 

Ο τομεάρχης Ενέργειας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάνει λόγο επίσης για «μια νέα, πολυτελή, κομματοκρατούμενη εταιρία για αγωγό φυσικού αερίου, όταν σε όλους τους άλλους αγωγούς εθνικού ενδιαφέροντος (Εastmed, TAP, IGB, IGI) συμμετέχουν οι εταιρίες ΔΕΠΑ & ΔΕΣΦΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: