Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

4/1/16

Αυτό είναι το απεχθέστερο έγκλημα - Πώς παραβιάζονται τα δικαιώματα των παιδιών σε ζευγάρια ομοφυλοφίλων

Dawn Stefanowicz, μια γυναίκα που μεγάλωσε με έναν πατέρα που προτιμούσε άτομα του ιδίου φύλου. Το iThesis είναι το πρώτο ελληνικό μέσο που μετέφρασε και υποτίτλισε το video με την απίστευτη εμπειρία της.

Πατώντας το χαρακτηριστικό cc στο video ενεργοποιείται η μετάφραση στα ελληνικά.
Η Dawn μοιράζεται την προσωπική της ιστορία στο βιβλίο με τον τίτλο: «Η Επίδραση των Ομοφυλόφιλων» Γονέων http://www.dawnstefanowicz.org , με σκοπό να ενεργοποιήσει τις αρμόδιες αρχές ούτως ώστε να αναλάβουν τα κατάλληλα αλλά και να βοηθήσουν ψυχολογικά όλους όσοι έζησαν το μαρτύριο που βίωσε η ίδια στην εφηβία της.
Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα παιδιά δεν είναι εμπορεύματα που μπορούν να διαχωριστούν δικαιολογημένα από τους φυσικούς τους γεννήτορες και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ μη συνδεδεμένων ενηλίκων. Τα παιδιά οικογενειών του ίδιου φύλου θα αρνηθούν πολλές φορές τη θλίψη τους και προσποιούνται ότι δεν τους λείπει ένας βιολογικός γονέας, νιώθουν πιεσμένα να μιλούν θετικά λόγω της πολιτικής γύρω από τα ομοφυλόφιλα νοικοκυριά.
Ωστόσο, όταν τα παιδιά χάνουν οποιονδήποτε από τους βιολογικούς γονείς τους λόγω θανάτου, διαζυγίου βιώνουν ένα οδυνηρό κενό. Είναι το ίδιο για μας, όταν ο γκέι γονιός μας φέρνει τον/την σύντροφο του ιδίου φύλου στη ζωή μας. Ο σύντροφός τους δεν μπορεί ποτέ να αντικαταστήσει τον χαμένο βιολογικό μας γονέα.»
«Όταν ο γάμος του ιδίου φύλου νομιμοποιήθηκε στον Καναδά το 2005, η ανατροφή των παιδιών αμέσως επαναπροσδιορίστηκε. Ο νόμος του Καναδά για τον γκέι γάμο, Bill C-38, περιελάμβανε μια διάταξη για να διαγραφεί ο όρος «φυσικός γονέας» και να αντικατασταθεί σε όλους τους τομείς με το ουδέτερο φύλου “νόμιμος γονέας” στον ομοσπονδιακό νόμο. Τώρα όλα τα παιδιά έχουν μόνο «νόμιμους γονείς», όπως ορίζεται από το κράτος.
Διαγράφοντας νομικά τη βιολογική γονεϊκότητα με αυτόν τον τρόπο, το κράτος αγνοεί το βασικότερο δικαίωμα των παιδιών: την αμετάβλητη, την εγγενή τους λαχτάρα να γνωρίζουν και να ανατραφούν από τους δικούς τους βιολογικούς γονείς.»
http://ithesis.gr/koinwnia/ti-simeni-to-na-megalonis-se-mia-omofilofiliki-ikogenia-video/

Δεν υπάρχουν σχόλια: