Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Στο εδώλιο οι Αφγανοί φονιάδες του Καντάρη

Η σύζυγος του 44χρονου διηγήθηκε τη δολοφονία καρέ καρέ την ημέρα (9 Μαΐου 2011) που η ίδια γεννούσε
Ρεπορτάζ
Βάσω Παλαιού
Καρέ καρέ με μια συγκλονιστική περιγραφή διηγήθηκε η Σιμόνα Βιρτζίλι, σύζυγος του 44χρόνου Μανώλη Καντάρη, όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της δολοφονίας του που συγκλόνισε την Ελλάδα, τον Μάιο του 2011, στη χθεσινή κατάθεσή της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας. Η πνευμονολόγος είδε τη ζωή της να αλλάζει σε 14 δευτερόλεπτα, όσο δηλαδή κράτησε η επίθεση των δύο Αφγανών στον Καντάρη.


Περίπου στις 4.30 τα ξημερώματα της 9ης Μαΐου 2011 ο σύζυγός της βγήκε από το σπίτι τους, στην οδό Ηπείρου στο κέντρο της Αθήνας, και κατευθύνθηκε προς την οδό 3ης Σεπτεμβρίου, όπου βρισκόταν το πάρκινγκ όπου στάθμευαν το αυτοκίνητό τους. Κρατούσε ένα τσαντάκι με μια κάμερα που αποτέλεσε το δέλεαρ για την επίθεση των δραστών. Το ζευγάρι θα πήγαινε στο μαιευτήριο, καθώς επρόκειτο να έρθει στη ζωή η κόρη τους.
Η Σιμόνα Βιρτζίλι περιέγραψε ότι άρχισε να ανησυχεί, όταν ο άνδρας της καθυστερούσε και δεν απαντούσε στις κλήσεις της. Μαζί με τη μητέρα της κατέβηκε στον δρόμο, όπου είδε την κορδέλα και τους αστυνομικούς.
«Θυμάμαι ότι προσπάθησα να πλησιάσω. Κατάφερα και πέρασα. Είδα το πόδι του Μανώλη με το τζιν και το παπούτσι του μέσα στα αίματα... Προσπάθησα να περάσω την κορδέλα, διότι δεν τον είχα φιλήσει όταν έφυγε από σπίτι, αλλά δεν μου το επέτρεψαν. Μπηκα στο ασθενοφόρο. Εκεί αποφάσισα ότι η κόρη του θα πάρει το όνομά του και ότι έπρεπε να ειδοποιήσω τους συγγενείς του...» είπε.
Ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ενόχους τους δύο κατηγορουμένους για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας. Οι δυο Αφγανοί, από την πλευρά τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι δράστης της δολοφονίας είναι ένας Πακιστανός, ο οποίος εκείνο το βράδυ ήταν μαζί τους και διαφεύγει της σύλληψης.
Πρωτόδικα επιβλήθηκε στον κάθε κατηγορούμενο ποινή ισόβιας κάθειρξης και 23 ετών. Η ετυμηγορία θα ανακοινωθεί στις 18 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: