Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ενόχληση της Κομισιόν για τις Σκουριές

H απόφαση της Eldorado να αναστείλει τις εργασίες εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική φαίνεται να ενοχλεί την Κομσιόν, η οποία υπενθυμίζει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο γ' μνημόνιο για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ενοχλημένη εμφανίζεται η Κομισιόν με τη διένεξη μεταξύ της κυβέρνησης με την Εldorado, μετά την ανακοίνωση της καναδικής επιχείρησης ότι αναστέλλει το επενδυτικό της σχέδιο για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν με σαφέστατο τρόπο υπενθύμισε στην ελληνική κυβέρνηση ότι η προσέλκυση ξένων και εγχώριων επενδύσεων είναι βασική παράμετρος του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, η εκπρόσωπος αφού ανέφερε ότι δεν έχει να κάνει κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο για την απόφαση που αφορά την επιχείρηση, στη συνέχεια όμως πρόσθεσε: "Θέλω να πω απλώς ότι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος αποσκοπούν στην ενίσχυση της ικανότητας της χώρας να προσελκύσει ξένες και εγχώριες επενδύσεις ή στη συγκράτηση των υφιστάμενων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: