Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

6/1/16

Τσέχος πρόεδρος: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα χρησιμοποιεί τους μετανάστες για να εισβάλει στην Ευρώπη

Ο Ζέμαν «ξαναχτυπά»
«Δεν μπορούν να κηρύξουν τον πόλεμο στην Ευρώπη. Δεν έχει αρκετές δυνάμεις για να το κάνει αυτό, αλλά μπορεί να ετοιμάσει ένα ενισχυόμενο μεταναστευτικό κύμα και σταδιακά να πάρει τον έλεγχο της Ευρώπης», ανέφερε.

Σε ακόμη μια δήλωση που θα προκαλέσει αίσθηση προχώρησε ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν μετά τις επικριτικές και προκλητικές απόψεις του για την μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας, αλλά και τα περί «οργανωμένης εισβολής» από τις μεταναστευτικές ροέςκαι το κάλεσμα στους νεαρούς άνδρες από τη Συρία ή το Ιράκ να «πάρουν τα όπλα» εναντίον του Ισλαμικού Κράτους αντί να φεύγουν από τις πατρίδες τους.

Αυτή τη φορά ο Ζέμαν υποστήριξε σε τσεχικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι η προσφυγική κρίση είναι αποτέλεσμα σχεδίου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, προκειμένου να πάρει τον έλεγχο της Ευρώπης. Οπως εξήγησε, επειδή η Αδελφότητα δεν έχει τους πόρους για να κάνει στρατιωτική εισβολή στην ήπειρο, στέλνει κύματα μεταναστών, ως εναλλακτική δύναμη.

«Δεν μπορούν να κηρύξουν τον πόλεμο στην Ευρώπη. Δεν έχει αρκετές δυνάμεις για να το κάνει αυτό, αλλά μπορεί να ετοιμάσει ένα ενισχυόμενο μεταναστευτικό κύμα και σταδιακά να πάρει τον έλεγχο της Ευρώπης, όπως έχει γίνει σε κάποιες πόλεις της δυτικής Ευρώπης, όπου η αστυνομία φοβάται να μπει το βράδυ», είπε ο Ζέμαν.

Ο πρόεδρος της χώρας επικαλέστηκε τον Μαροκινό υπουργό Εξωτερικών και έναν πρίγκιπα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ως πηγή των πληροφοριών του για αυτούς τους ισχυρισμούς.

«Με βάση αυτές τις δύο πηγές πληροφοριών, Μουσουλμάνοι και επικεφαλής Αραβες πολιτικοί αμφότεροι, πιστεύω ότι η εισβολή σχεδιάζεται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, με τη χρήση των οικονομικών πόρων πολλών χωρών», πρόσθεσε ο Ζέμαν.

Ο πρόεδρος της χώρας είναι ήδη σε κόντρα με την κυβέρνηση της Τσεχίας, για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. Πέρυσι, ο Ζέμαν δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Μπόγκουσλαβ Σομπότκα διακινδυνεύει την ασφάλεια της Τσεχίας γιατί δεν αναγνωρίζει ότι η μεταναστευτική κρίση είναι μία οργανωμένη εισβολή. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε ισχυριστεί ότι ο πρόεδρος έχει νομιμοποιήσει την εξάπλωση του μίσους και της ξενοφοβίας, μετέχοντας σε μία διαδήλωση με μέλη του ακραίου αντι-μεταναστευτικού κινήματος.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: