Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Έκτακτη παγκόσμια συνέλευση των Χιμαραίων για το περιουσιακό

Η κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η περιοχή της Χιμάρας, ειδικά μετά την εδαφική διαίρεση σε μία αυθαίρετη ενέργεια της κυβέρνησης της Αλβανίας, θεωρείται ως ιστορικό γίγνεσθαι, για το λόμπι των Χιμαραίων των ΗΠΑ και της Διασποράς.
Η Συνέλευση των Χιμαραίων θα πραγματοποιηθεί στις 19 - 22 Φεβρουαρίου 2016 στο Maryland των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από Χιμάρα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, διπλωματών και επενδυτών. Ουάσιγκτον DC (WashingtonDC).
Η Κοινωνία των Χιμαραίων των ΗΠΑ, (που ονομάζεται και, Himarioton Lobby of USA), ένας οργανισμός που δημιουργήθηκε από τις αρχές του 20ου αιώνα, αποφάσισε να καλέσει, Συνέλευση των Χιμαραίων, για να συζητήσουν την κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή της Χιμάρας, ειδικά μετά την εδαφική διαίρεση τον Ιούλιο του 2014, η οποία επέφερε μια πιο σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης, δημιουργώντας μια αβεβαιότητα και μια σοβαρή απειλή για το μέλλον της περιοχής και των ανθρώπων της Χιμάρας.


Η Διασπορά των Χιμαραίων στις ΗΠΑ, ένας πολύ δραστήριος οργανισμός σε στενή συνεργασία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ( StateDepartment: ΥΠ.ΕΞ. των ΗΠΑ), έχει υψώσει τη φωνή της για μαζική κλοπή ακινήτων περιουσιών, από το αλβανικό κράτος, το οποίο, α)δημιούργησε ειδικούς Νόμους, κατά παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και β)ενίσχυσε τις ομάδες συμφερόντων με αυθαίρετες πράξεις, για να χτίσουν τουριστικά θέρετρα, με ανεξέλεγκτη μετακίνηση του πληθυσμού, αυξάνοντας την αντιπαράθεση, για να αλλάξει την ισορροπία εθνοτήτων και θρησκειών.
Η περιοχή της Χιμάρας, μια από τις πιο ελκυστικές περιοχές για τον τουρισμό, βρίσκεται στο στόχαστρο των ολιγαρχών και της Μαφίας, για τους οποίους το αλβανικό κοινοβούλιο και η κυβέρνηση, έχουν υιοθετήσει μια σειρά νόμων, παραβιάζοντας το Σύνταγμα της χώρας και διεθνείς νόμους.
Η Συνέλευση των Χιμαραίων των ΗΠΑ, θα λάβει μια σειρά από αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της περιοχής της Χιμάρας, ειδικά για την τελική διευθέτηση του περιουσιακού ζητήματος, διατηρώντας την εθνική ιστορική φυσιογνωμία και την τουριστική ανάπτυξη και ορίζοντας μία στρατηγική διμερών πολιτικών, με το αλβανικό κράτος, που θα βασίζεται στις αρχές της αμοιβαιότητας και των ευρωπαϊκών αξιών.
Πέρυσι, τον Μάιο 2014, ο Οργανισμός Χιμαραίων στις ΗΠΑ, έφερε στα Τίρανα, τρεις Γερουσιαστές των ΗΠΑ, για να μιλήσουν με τους ηγέτες του Αλβανικού Κράτους, σχετικά με την κατάσταση των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Περιφέρεια της Χιμάρας. Επικεφαλής ήταν ο 12ος Εκπρόσωπος του Κογκρέσου στην περιοχή της Florida, Κώστας Μπιλιράκης (Gus Bilirakis). Σημειωτέον ότι είχε μεν αναγγελθεί, αλλά δεν είχε οριστικοποιηθεί η συνένωση του Δήμου Χιμάρας με την Βράνιστα, αντί μόνο με το Λούκοβο, όπως ήταν το ζητούμενο. Τελικά, η κυβέρνηση Ράμα έκανε το δικό της, χωρίς να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε αντίδραση εκ μέρους των ΗΠΑ.
Οι συμμετέχοντες στην Συνέλευση των Χιμαραίων θα προσκληθούν από την Αλβανία, την Ελλάδα και την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: