Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

5/1/16

Βαρβιτσιώτης: «Εθνικά ασεβής, κοινοβουλευτικά άσχετος και ανεπαρκής» ο Φίλης

Επίθεση, με αφορμή την απάντηση του υπουργού Παιδείας για την εξαίρεση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τα σχολικά βιβλία 
«Εθνικά ασεβή, κοινοβουλευτικά άσχετο και ανεπαρκή» χαρακτηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

Αφορμή, η απάντηση που έστειλε, γραπτώς, ο κ. Φίλης, σε ερώτηση του ίδιου του κ. Βαρβιτσιώτη για την εξαίρεση -για πρώτη φορά, φέτος- της Γενοκτονίας των Ποντίων από τη διδακτέα ύλη των σχολικών βιβλίων -ερώτημα που άπτεται, σαφώς, και στη γνωστή τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας ότι η Γενοκτονία των Ποντίων θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται «εθνοκάθαρση».

Γράφει ο κ. Βαρβιτσιώτης στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα: «Με ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, είχα ζητήσει από τον Υπουργό Παιδείας να μάθω τους λόγους που εξαιρέθηκε -για πρώτη φορά φέτος- η Γενοκτονία των Ποντίων από τη διδακτέα ύλη των σχολικών βιβλίων. Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Φίλης, μου απέστειλε αυτήν την απαράδεκτη απάντηση. Εκτός από εθνικά ασεβής, αποδεικνύεται, πλέον, κοινοβουλευτικά άσχετος και ανεπαρκής».
Και παραθέτει την έγγραφη απάντηση του κ. Φίλη

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: