Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Τρύπια χώρα

Τρύπια χώρα
Πότε στρατιώτης ή αστυνομικός ξένης χώρας μπούκαρε στα ελληνικά εδάφη και κυνηγούσε ανθρώπους; Πότε είχαμε ουσιαστική παραβίαση των ελληνικών συνόρων με τις αρχές να παρακολουθούν χωρίς να κάνουν τίποτε;
Ποτέ άλλοτε παρά μόνο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που όλοι φοβόμαστε και όλοι λέγαμε ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί έγινε στην Ειδομένη. Νεκρούς δεν είχαμε, αλλά είναι θέμα χρόνου να συμβεί κι αυτό. Είχαμε όμως Σκοπιανούς αστυνομικούς να μπαίνουν μέσα από τον φράχτη που οι ίδιοι έστησαν και να κυνηγούν πρόσφυγες. Να τους πυροβολούν με σφαίρες καουτσούκ και να πετάνε δακρυγόνα. Η κυβέρνηση της αριστεράς έκανε ότι δεν είδε την εισβολή αλλά λίγο αργότερα έκανε προφορικό διάβημα δήθεν ενοχλημένη. Όμως, θα έπρεπε να το περιμένει. Η ίδια δημιούργησε τις συνθήκες εκείνες ώστε να συμβούν τα έκτροπα στην Ειδομένη. Η ίδια η ελληνική κυβέρνηση έστησε το ωραίο σκηνικό για να παίξουν το ρόλο τους οι Σκοπιανοί.

Να μην ξεχνάμε τα εξής:
1.Η κυβέρνηση αδυνατεί ακόμη και σήμερα να αποσυμφορήσει την κατάσταση στην Ειδομένη αφήνοντας χιλιάδες πρόσφυγες να κάνουν ότι θέλουν
2.Η κυβέρνηση φταίει για τους… αλληλέγγυους που έχουν αντικαταστήσει το κράτος παντού. Ένα κράτος που απουσιάζει ή εμφανίζεται ζαλισμένο σαν κοτόπουλο μπροστά στην πρωτοφανή προσφυγική κρίση για την οποία είναι και η ίδια υπεύθυνη.
3.Η κυβέρνηση ευθύνεται για τις προβοκάτσιες των τελευταίων ημερών. Κάποιοι εγκληματίες κινούνται ελεύθεροι ανάμεσα στους πρόσφυγες, τους καθοδηγούν, μοιράζουν φυλλάδια και τους λένε να μη φύγουν από εκεί. Τους κοροϊδεύουν λέγοντάς τους ότι θα ανοίξουν τα σύνορα ή τους παρακινούν να ρίξουν τους φράχτες, αδιαφορώντας βεβαίως αν θα υπάρξουν νεκροί. Ή καλύτερα θέλουν νεκρούς, βολεύονται με θύματα, θα ήθελαν παιδάκια να χάσουν τη ζωή τους έτσι ώστε να έχουν και οι ίδιοι λόγο ύπαρξης.
4.Η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει αφήσει και τους Σκοπιανούς ανεξέλεγκτους. Μάθαμε ότι.... πλακώσανε και οι γυφτοσκοπιανοί. Δεν ακούνε τίποτε, μπουκάρουν στα ελληνικά εδάφη, προκαλούν, ανοίγουν το φράχτη και στέλνουν πίσω μετανάστες, απαιτούν λύση του «Μακεδονικού» εκβιάζοντας με τους πρόσφυγες. Και η κυβέρνηση τι αντιτάσσει; Τους… Μπαλαούρες που λένε ότι δεν θα είχαν πρόβλημα με την ονομασία των Σκοπίων ως «Μακεδονία».
5.Η κυβέρνηση φταίει που το Προσφυγικό έχει γίνει μείζον πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα. Στην Ειδομένη, στον Πειραιά, στα νησιά. Είχαν προειδοποιηθεί ότι η λογική των ανοικτών συνόρων και της «μεγάλης αγκαλιάς» θα δημιουργήσει τεράστια θέματα. Δεν άκουσαν. Μέχρι και χθες έβγαζαν φυλλάδια που έγραφαν «σας αγαπάμε αλλά πρέπει να φύγετε». Αυτή η πολιτική της ανεκτικότητας χωρίς όρια προκαλεί την έκρηξη που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Και βεβαίως μη μιλήσουμε για τη συμφωνία με την Τουρκία που έχει μείνει στα χαρτιά.
Κι όμως, η κυβέρνηση συνεχίζει να ασχολείται με… την εικόνα της. Ο Μουζάλας «αρρωσταίνει» κι εξαφανίζεται ώστε να φύγει χωρίς να πληγεί η εικόνα του Τσίπρα. Διάφοροι απίθανοι αρμόδιοι υπουργοί βολοδέρνουν από εδώ κι από εκεί μοιραίοι κι άβουλοι.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όμως, η εισβολή ξένης αστυνομικής δύναμης στο ελληνικό έδαφος για να επιβάλει την τάξη, είναι ένας ακόμη λεκές στην ιστορία της χώρας και συμβαίνει με την κυβέρνηση της Αριστεράς. Μπράβο τους, το κατάφεραν κι αυτό αλλά κανείς δεν έχει το φιλότιμο να παραιτηθεί. Αλλά που χάθηκε η τσίπα για να την βρει ο Καμμένος, ο Τόσκας, ο Μουζάλας ή ο ίδιος ο Τσίπρας;                                                                                                                 http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: