Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

ΥΠΕΞ ΠΓΔΜ: Μόνο δακρυγόνα χρησιμοποιήσαμε κατά του βίαιου όχλου - Εμπλέκονται ΜΚΟ

Παρά τις εικόνες που κατέγραψαν εθνικά και διεθνή μέσα, το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος ισχυρίζεται ότι ούτε πλαστικές σφαίρες χρησιμοποιήθηκαν ούτε αύρες τέθηκαν σε ετοιμότητα - Αφήνει επιπλέον αιχμές κατά της Ελλάδας η σχετική ανακοίνωση - Αποδίδει ένοχο ρόλο στις ΜΚΟ

«Μόνο δακρυγόνα χρησιμοποιήθηκαν για να διαλύσουν τον βίαιο όχλο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των Σκοπίων που εξεδόθη την Κυριακή για τα επεισόδια στην Ειδομένη, ενώ επιπλέον τονίζεται ότι «κανένα άλλο μέσο καταστολής δεν χρησιμοποιήθηκε, ούτε φυσική βία κατά της ομάδας [των μεταναστών]». 


Εξάλλου το ΥΠΕΞ της γείτονος αναφέρεται σε «διαφορετικές μαρτυρίες [που] κάνουν λόγο για μετανάστες οι οποίοι ξεγελάσθηκαν, παρασύρθηκαν και οργανώθηκαν από ακτιβιστές ΜΚΟ για να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ δια της βίας.
«Οι Σκοπιανές αρχές ζήτησαν επέμβαση της ελληνικής αστυνομίας ενόσω η βίαιη επίθεση, προερχόμενη από το ελληνικό έδαφος, λάμβανε χώρα. Υπήρξαν συνεχείς εκκλήσεις για συνεργασία, ανταλλαγή πληροφοριών και προληπτική δράση για να αποσοβηθεί η βίαιη εξέγερση των μεταναστών και η παράτυπη διάσχιση των συνόρων από την Ελληνική στην Μακεδονική (sic) επικράτεια. Η επιβολή του νόμου και της τάξης στην συνοριογραμμή,  μέσα και γύρω από τα κέντρα υποδοχής μεταναστών είναι ουσιώδης για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον», υποστηρίζεται χαρακτηριστικά. 


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/312215/upex-pgdm-mono-dakrugona-hrisimopoiisame-kata-tou-viaiou-ohlou-eblekodai-mko/#ixzz45Y0922Vx
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: