Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

18/4/16

Πέντε προτάσεις για το Μεταναστευτικό και μια καταγγελία

Του Παναγιώτη Μπαλακτάρη
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 2012-2015, παρά τα όσα ενδεχομένως τις καταμαρτυρά κάποιος, στο Μεταναστευτικό Ζήτημα είχε ξεκάθαρη και σαφή πολιτική. Εφάρμοζε την πολιτική της Αποτροπής. Είχε κλείσει τους θαλάσσιους διαδρόμους από τα παράλια της Μικράς Ασίας προς τα νησιά μας, φυλάσσοντας τα υπαρκτά θαλάσσια σύνορα και δίνοντας την εικόνα ενός συντεταγμένου κράτους, το οποίο ενδιαφέρεται για την τύχη του και δεν αφήνει τα πράγματα στη μοίρα τους. Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της προηγούμενης διακυβέρνησης, η τάξη στο Αιγαίο ήταν δεδομένη και ο φράχτης στον Έβρο απέτρεπε ομοίως τις προκαλούμενες από την Τουρκία ροές των μεταναστών. Απόδειξη το γεγονός, ότι το 2014 εισήλθαν στην Ελλάδα περί τους 75.000 μετανάστες, εκ των οποίων οι 70.000 επαναπροωθήθηκαν.

          Όταν ο ελληνικός λαός, στις 25/01/2015, προτίμησε τα «εύκολα τα λόγια τα μεγάλα» του κ. Τσίπρα από τον ρεαλισμό και την αποδεδειγμένη επιτυχία της εθνικής προσπάθειας της προηγούμενης κυβέρνησης, άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως και η τραγωδία δεν άργησε να έρθει.
          Με την καταστροφική της πολιτική των ανοιχτών συνόρων η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. προκάλεσε τα εξής δεινά: 1) Διευκόλυνε το έργο των διακινητών, κάνοντας τις εγκληματικές τους δουλειές να ανθίσουν, 2) Συνήργησε στους πνιγμούς εκατοντάδων μεταναστών, καθιστώντας το Αιγαίο υγρό τάφο, 3) Μετέτρεψε το Μεταναστευτικό ζήτημα σε αποτελεσματικό μοχλό εκβιάσεως της Ευρώπης στα χέρια της Τουρκίας, 4) Έκανε την Άγκυρα προνομιακό συνομιλητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τεράστια οφέλη για την ίδια την Τουρκία, όπως «ξεπάγωμα» ενταξιακών διαπραγματεύσεων, κατάργηση βίζας, 3 δις ευρώ στις τσέπες της συν άλλα 3, 5) Αναγκάσθηκε από την πολιτική της να αποδεχθεί ξένους επιτηρητές προς φύλαξη των εθνικών μας συνόρων (αποδεχόμενη σύσσωμη η κυβέρνηση με εγκληματική καθυστέρηση, ότι θαλάσσια σύνορα όντως υπάρχουν!), 6) Αναβάθμισε γεωπολιτικά τα Σκόπια και 7) Μετέβαλε την Ελλάδα σε έναν άναρχο, απέραντο μεταναστευτικό καταυλισμό με ανυπολόγιστες συνέπειες στον τουρισμό, τη διεθνή εικόνα της χώρας κ.λπ.
          Η ανθρωπιστική αυτή κρίση, η οποία έχει τις ρίζες της στην ιδεοληψία και την εγκληματική συμπεριφορά των κυβερνώντων, τινάζει στον αέρα την, ήδη, εύθραυστη κατάσταση στην πατρίδα μας.
          Απαιτείται από την επόμενη κυβέρνηση με αποφασιστικότητα και ταχέως αποτελεσματικούς χειρισμούς, στην κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος να γίνουν οι κάτωθι ενέργειες:
          Α) Σε όλους τους τόνους και με όλους τους νομικούς και διπλωματικούς τρόπους να αναδειχθούν οι εκ προθέσεως εγκληματικές πράξεις της Άγκυρας. Σε όλα τα διεθνή fora.
          Β) Να φυλάσσονται αποτελεσματικά τα σύνορα της πατρίδας μας απ’ άκρου εις άκρον, με δεδομένο ότι Κράτος χωρίς σύνορα δεν είναι Κράτος, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
          Γ) Να γίνεται ταχύτατα ο διαχωρισμός μεταξύ μεταναστών και προσφύγων, προκειμένου οι μεν μετανάστες να κρατούνται προσωρινώς μέχρι να επαναπροωθηθούν, οι δε πρόσφυγες να λαμβάνουν το προβλεπόμενο εκ της Συνθήκης της Γενεύης Ειδικό Δελτίο Πρόσφυγα.
          Δ) Να επικαλεστεί η Ελλάδα το άρθρο 5 παρ. 2 της Συνθήκης Σένγκεν, δεδομένου ότι πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε τη διασάλευση της έννομης τάξης.
          Ε) Να κινηθούν οι Αρχές της πατρίδας μας προς την κατεύθυνση που δείχνει προς όλους, ότι η Ελλάς δεν είναι ελκυστικός προορισμός για μετανάστες.

          Υ.Γ.: Με τις πληροφορίες, ότι για, μάλλον, μικρές εργασίες στο πρώην Στρατόπεδο Στεφανάκη στο Σχιστό, ώστε να μετατραπεί σε κέντρο κράτησης μεταναστών, ο προϋπολογισμός τελικώς έφθασε περίπου στις 670.000 ευρώ(!), φαντάζομαι ότι θα ασχοληθεί η Δικαιοσύνη. Ή μήπως όχι..;

Δεν υπάρχουν σχόλια: