Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ηλικιωμένοι, τους οποίους βασάνιζαν προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα και είδη αξίας είχε ως στόχο συμμορία κακοποιών που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Την συμμορία αποτελούσαν ένας 44χρονος αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη και ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμα ομοεθνείς του, εκ των οποίων ένας 34χρονος, ο οποίος αναζητείται, και ένας 33χρονος έγκλειστος των φυλακών.

Εξαρθρώθηκε συμμορία κακοποιών που βασάνιζε και λήστευε ηλικιωμένους

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από το 2013 είχαν συστήσει συμμορία και διέπρατταν ληστείες σε σπίτια, σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως ατόμων. Για τον σκοπό αυτό, είχαν εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα μέσα (όπλα, λοστούς, κουκούλες κλπ), ενώ για τη διαφυγή τους σε πολλές περιπτώσεις, αφαιρούσαν τα οχήματα των θυμάτων.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους, ήταν ότι χρησιμοποιούσαν υπέρμετρη βία, για να αποσπάσουν από τα θύματα τους πληροφορίες σχετικά με τον χώρο απόκρυψης χρημάτων και τιμαλφών. 

Σε αρκετές περιπτώσεις εγκατέλειπαν τα θύματα τους βαριά χτυπημένα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, ακόμα και τη ζωή τους. Επιπλέον, για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακούς» αριθμούς κινητής τηλεφωνίας τους οποίους άλλαζαν με μεγάλη συχνότητα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις ληστειών εκ των οποίων :

- Τρεις στην περιοχή των Αφιδνών,

- Μία στις Αχαρνές,

- Μία στη Βραυρώνα Αττικής και μία στη Βρυσούλα Πρέβεζας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: