Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Χρυσόγονος: Δεν διανοούμαι κρατικές υπηρεσίες να έχουν κάνει υποκλοπές

Ξαφά: Γιατί η κυβέρνηση αρνείται να κάνει έρευνα για τις υποκλοπές

«Δεν διανοούμαι κρατικές υπηρεσίες να έχουν κάνει υποκλοπές, να παραβιάζουν τους νόμους και το Σύνταγμα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής, και συνταγματολόγος, Κώστας Χρυσόγονος. 

Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσόγονος, όπως κατάλαβε ο ίδιος, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης διέψευσε κατηγορηματικά σε δήλωσή του ότι η υπηρεσία υπέκλεψε τις συνομιλίες Τόμσεν – Βελκουλέσκου. 


«Ένα προϊόν υποκλοπής δεν μπορείς να το αξιοποιείς σε δίκη, σε ποινική διαδικασία... εδώ δεν έχουμε δίκη. Τα WikiLeaks και τα Panama Papers είναι προϊόντα υποκλοπής» ανέφερε πάντως. 

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα βοήθειας, ο κ. Χρυσόγονος δήλωσε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 είναι ανέφικτος. «Επειδή υπογράψαμε ότι ‘ο γάιδαρος πετάει’ δεν σημαίνει και ότι μπορεί να πετάξει» παρατήρησε. «Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα βαράμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν» ανέφερε δε με νόημα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εφαρμόσει ένα τουλάχιστον κομμάτι από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ώστε να ανακουφίσει ενόψει των μέτρων που έρχονται στη συμφωνία» επισήμανε. 

Από την πλευρά της, η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του Ταμείου Μιράντα Ξαφά διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση αρνείται να κάνει έρευνα για την επίμαχη υποκλοπή, ενώ επέμεινε ότι στη δήλωσή του ο διοικητής της ΕΥΠ δεν διέψευσε την εμπλοκή της υπηρεσίας στην υποκλοπή. 

Όπως εξήγησε, το ΔΝΤ, και αυτό που λέει και ο Πόουλ Τόμσεν, είναι ότι τα μέτρα που συζητούνται δεν θα πετύχουν το 3,5%, και ότι χρειάζεται ελάφρυνση χρέους αντί για σκληρά μέτρα. «Η κυβέρνηση το διαστρέβλωσε αυτό» ανέφερε. 

«Έρχεται φοβερ
ή φοροκαταιγίδα, η οποία θα βαθύνει την ύφεση, και το Ταμείο ότι δεν θα εισπραχθούν έσοδα, γιατί θα αυξηθεί η φοροδιαφυγή, η κυβέρνηση αντί να σκύψει πάνω στις δαπάνες κοιτάει μόνο εισπρακτικά μέτρα... Πρέπει να κλείσουν οργανισμοί» πρόσθεσε η κ. Ξαφά.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/312029/hrusogonos-pote-den-pistepsa-oti-tha-varame-ta-daoulia-kai-oi-agores-tha-horeuoun/#ixzz45KM503UF
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: