Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Σύνταξη 700 ευρώ για όλους στα 67 προτείνει ο Στέφανος Μάνος

Την πρότασή του για σύνταξη 700 ευρώ για όλους, χωρίς κρατήσεις και εισφορές ούτε του εργαζόμενου ούτε του εργοδότη, επαναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος.

Όπως συμπλήρωσε, «όποιος θέλει μεγαλύτερη σύνταξη, όποιος τη θέλει σε μικρότερη ηλικία, θα μπορεί να αγοράσει ένα σχήμα που του προσφέρει ό,τι επιθυμεί από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες».


Πρόσθεσε επίσης ότι χρήματα θα υπάρχουν καθώς δεν θα γίνονται κρατήσεις, ενώ εξήγησε ότι και οι εργοδότες θα μπορούν να δημιουργήσουν εταιρικά ασφαλιστικά προγράμματα με τα χρήματα των εισφορών που δεν θα πληρώνουν πια.

Ο κ. Μάνος έκανε λόγο για «απλότητα» και «μηδέν γραφειοκρατία».

Εκτίμησε παράλληλα ότι «το κόστος της πρότασης είναι 15 δισ. ευρώ ετησίως λιγότερα από τα 18 που πληρώνει σήμερα ο προϋπολογισμός».

«Η ενίσχυση των ιδιωτικών ασφαλιστικών οργανισμών θα δημιουργήσουν κεφάλαια που θα μπορούν να επενδυθούν στην οικονομία και να ενισχύσουν έτσι την ανάπτυξη. Χωρίς εισφορές και κρατήσεις, η μαύρη εργασία δεν έχει νόημα. Σκεφτείτε τι σημαίνει για την ανταγωνιστικότητα η κατάργηση των εισφορών και των κρατήσεων» κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: