Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τη νέα «βροχή τροπολογιών»

8 υπουργικές τροπολογίες κατατέθηκαν συνολικά. Οι 6 χθες το βράδυ. Την απόσυρσή τους ζητά η αντιπολίτευση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για καταστρατήγηση του Συντάγματος.


Με τις έντονες διαμαρτυρίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη νομοθετική πρακτική της κυβέρνησης και συγκεκριμένα για την κατάθεση πλήθους άσχετων και εκπρόθεσμων τροπολογιών σε κυρώσεις διακρατικών συμφωνιών για τις αεροπορικές μεταφορές.

Με δεδομένο ότι το Σύνταγμα απαγορεύει την εισαγωγή άσχετων τροπολογιών σε κυρώσεις συμβάσεων, οι βουλευτές σύσσωμης της αντιπολίτευσης, άστραψαν και βρόντηξαν ομαδικά εναντίον της κυβέρνησης, απαιτώντας την απόσυρση των 8 υπουργικών τροπολογιών.

Ενδεικτικό της δυσφορίας που επικρατούσε πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση των νομοσχεδίων, ήταν το δηκτικό σχόλιο του προεδρεύοντος, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος σημείωσε με νόημα: «αρχίζει η περιπέτεια των τροπολογιών. Σε κάθε σύμβαση έχει από 2 -3 τροπολογίες. Αν τις συζητήσουμε χωριστά δεν θα τελειώσουμε ούτε του Αγίου ποτέ».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/312368/pur-omadon-apo-tin-adipoliteusi-gia-ti-nea-vrohi-tropologion/#ixzz45hw1fTsL
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: