Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ελεύθεροι οι ακροαριστεροί σταλινοφασίστες συλληφθέντες για την επίθεση στο «Πρώτο Θέμα» (video)

Οι αντιεξουσιαστές φαίνεται ότι έκαναν και χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου. Έτσι, η κάλυψη του προσώπου και η χρήση της κουκούλας μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα εκτός από τις περιπτώσεις εγκλήματος και ληστείας.


Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την παραπομπή τους στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, οι δυο συλληφθέντες για τη χθεσινή επίθεση στο Πρώτο θέμα την ευθύνη για την οποία ανέλαβε ο Ρουβίκωνας 

Πήραν προθεσμία για να δικαστούν στις 21 Απριλίου και κατηγορούνται για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για διατάραξη κοινή ειρήνης. 

Το γεγονός ότι οι δύο αντιεξουσιαστές αφέθηκαν ελεύθεροι προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εφημερίδας. «Σπάνε, απειλούν και τους άφησαν ελεύθερους» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της. 

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα οι δύο άνδρες έχουν επιδείξει στο παρελθόν παραβατική συμπεριφορά. Παράλληλα, οι αντιεξουσιαστές φαίνεται ότι έκαναν και χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου, ο οποίος πέρυσι έκανε δεκτό το σκεπτικό δύο τροπολογιών που κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, η κάλυψη του προσώπου και η χρήση της κουκούλας μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα εκτός από τις περιπτώσεις εγκλήματος και ληστείας. 
Οι δύο άνδρες ταυτοποιήθηκαν, καθώς κατά τη σύλληψή τους φορούσαν ακριβώς τα ίδια ρούχα και στην επίθεση όπως φαίνεται και από τα πλάνα της κάμερας ασφαλείας (βλέπε βίντεο). 

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την έρευνα που ακολούθησε, αλλά και από το προανακριτικό υλικό, εξακριβώθηκε ότι οι δύο άνδρες συμμετείχαν στην ομάδα που προκάλεσε τις φθορές στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας. 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνος μοτοσικλετιστή, κουκούλα τύπου full face, δύο ζευγάρια γάντια, περιλαίμιο και μπουφάν.

Στο πλευρό των δύο συλληφθέντων, που παρουσιάστηκαν στον εισαγγελέα χωρίς δικηγόρους, ήταν μεγάλη ομάδα μαυροφορεμένων αλληλέγγυων που τους συνόδευσε κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια της Ευελπίδων

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/312041/antigrafotousullipseis-duo-atomon-gia-tin-epithesi-sto-proto-thema-/#ixzz45ML0Vctn

Δεν υπάρχουν σχόλια: