Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Εφοδος της Αστυνομίας στις Φυλακές Κορυδαλλού υπό τον φόβο απόδρασης

Μαζική έφοδο αστυνομικών σε δύο πτέρυγες των Φυλακών Κορυδαλλού προκάλεσε η πληροφορία ότι επίκειται δυναμική κινητοποίηση κρατουμένων, ακόμη και απόδραση ποινικών και αντιεξουσιαστών. Η αιφνιδιαστική επιχείρηση ξεκίνησε τις βραδινές ώρες της Κυριακής, διήρκεσε έως τις 7.30 το πρωί της Δευτέρας και αποκάλυψε πλήθος αυτοσχέδιων μαχαιριών, αλλά και κινητών τηλεφώνων σε κελιά ορισμένων κρατουμένων. Στην έφοδο συμμετείχαν τουλάχιστον 100 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων στελέχη της ΕΚΑΜ και διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς και αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, η οποία είχε εκδώσει το εν λόγω σήμα κινδύνου για πιθανό «θερμό» επεισόδιο στις φυλακές.


Οι έρευνες έγιναν παρουσία δύο εισαγγελέων και επικεντρώθηκαν στις πτέρυγες Α' και Δ', όπου κρατούνται επικίνδυνοι ποινικοί, καθώς και κρατούμενοι για συμμετοχή σε οργανώσεις του αντάρτικου πόλης. Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης επιβεβαίωσαν στη «δημοκρατία» την εύρεση ειδικά διαμορφωμένων κρυψώνων και την κατάσχεση αυτοσχέδιων μαχαιριών και κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν πάνω από 40 αυτοσχέδια μαχαίρια και ισάριθμα κινητά τηλέφωνα.
H επιχείρηση
Επιπλέον, κατά την επιχείρηση, μετήχθησαν 10 άτομα στο Μεταγωγών της Πέτρου Ράλλη με σκοπό να μεταφερθούν σε άλλες φυλακές. Μεταξύ αυτών, κατά τις ίδιες πηγές, ο Παναγιώτης Ασπιώτης, που θα οδηγηθεί στις Φυλακές Ναυπλίου, ο Αντώνης Σταμπούλος, που θα μεταχθεί στη Λάρισα, και ο Παναγιώτης Μιχαλάκογλου, που θα μεταφερθεί στις Φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Κρατούμενοι των φυλακών, με κείμενό τους στο διαδίκτυο, κατήγγειλαν ότι κατά την επιχείρηση οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν αχρείαστη βία, δένοντας για πολλές ώρες πισθάγκωνα κρατουμένους, αλλά και χτυπώντας κάποιους από αυτούς, με αποτέλεσμα να καταγραφούν τραυματισμοί. Η προσοχή των Αρχών πλέον στρέφεται στα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: