Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

6/4/16

Ο χάρτης που ακυρώνει όλα όσα λέει η Τουρκία για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

” Η Τουρκία θα τηρήσει όλες τις διεθνείς συμφωνίες που εχει υπογράψει. Εντουτοις δεν θα επιτρέψει η εφαρμογή τους να ειναι αντίθετη στην εθνική της ασφαλείας και τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ”
Ο Στρατηγός και πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς με κείμενό του και με το χάρτη αυτό καταρρίπτει τους “γκρίζους” τουρκικούς ισχυρισμούς στο Αιγαίο!
Διαβάστε το κείμενο του Στρατηγού Ζιαζιά:

Ο χάρτης αυτός αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο που ακυρώνει οποιαδήποτε προκλητικη και αισχρή αμφισβήτηση των Τουρκων,οι οποίοι ,μετα το 74 κυρίως,επιθυμούν να μεταβάλλουν το “status quo”του Αιγαίο.Συμφωνα με τον χάρτη αυτόν οριοθετούνται με κάθε λεπτομέρεια τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δυο πλευρών και φέρει μάλιστα την υπογραφή της Ιταλοτουρκικης Συμφωνίας,η οποία έλαβε χωρα στις 28/12/1932.Προκειται για τον επίσημο χάρτη της Χαρτογραφικης Υπηρεσίας του τέως Υπουργείου Αποικειων.Ειναι ενα ιστορικό δείγμα.
Μαλιστα πριν παραχωρηθούν τα Δωδεκανησα στην ΕΛΛΑΔΑ απο την Ιταλία ,με το αρθρο 14 του Παραρτήματος της Συνθήκης της Λωζανης ,23/7/1923,η Τουρκία είχε παραιτηθεί απο ολα τα δικαιώματα που έφερε μέχρι τοτε για το σύνολο των Δωδεκανησων,τα οποία πέρασαν υπό Ιταλική κατοχή.
Εν συνεχεια ενσωματώθηκαν στην ΕΛΛΑΔΑ,λιγο μετα την Διασκεψη Ειρήνης του Παρισιού 10/2/1947

για τη συνέχεια Militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια: