Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Ο Aρχιεπίσκοπος Δημήτριος καλεί την Ομογένεια να υποστηρίξει το υπόμνημα της Παμμακεδονικής για το όνομα της FYROM

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος δέχθηκε χθες την επίσκεψη των μελών της διοικήσεως της Παμμακεδονικής Ενώσεως Ηνωμένων Πολιτειών με τα οποία συνεζήτησε θέματα σχετικά με το εθνικό ζήτημα της ονομασίας της FYROM (πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας).
Οι εκπρόσωποι της Παμμακεδονικής ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο περί της προόδου των προετοιμασιών για την 70η επέτειο από την ίδρυση της οργανώσεως και το Συνέδριο της Παμμακεδονικής που θα διεξαχθεί 23-25 Ιουνίου 2016 στη Νέα Υόρκη. Στη συνάντηση συζητήθηκε ιδιαίτερα η σκληρή προσπάθεια που διεξάγει η Παμμακεδονική για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σε σχέση με τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας από το κράτος της FYROM.


Στο πλαίσιο της 70ης Επετείου η Παμμακεδονική αρχίζει εκστρατεία συλλογής υπογραφών (petition) με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης αποφάσεως της Αμερικανικής κυβερνήσεως το 2004 για προσωρινή αναγνώριση της FYROM με το όνομα Μακεδονία, παρά την καθιερωμένη πράξη του Ο.Η.Ε. που χρησιμοποιεί το όνομα FYROM.
«Στηρίζουμε διαχρονικά την προσπάθεια της Παμμακεδονικής και ιδιαίτερα την νέα πρωτοβουλία για την συλλογή υπογραφών για την υποβολή υπομνήματος με το οποίο θα ζητείται η ανάκληση της αναγνωρίσεως της FYROM με το όνομα Μακεδονία», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.
πηγή: goarch

Δεν υπάρχουν σχόλια: