Παρασκευή 15 Απριλίου 2016


"Αν δεν γραφτείς στον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, χάνεις τη θέση σου"

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος

Σε μια σοβαρή καταγγελία που αφορά σε δυσμενή εργασιακή μεταχείριση, με πολιτικές προεκτάσεις, προχωρά εργαζόμενος της εταιρείας ΛΑΡΚΟ μιλώντας στο zougla.gr.

O κ. Ιωάννης Κουρούτης, πατέρας δύο παιδιών, μέσω μιας αναφοράς η οποία, μεταξύ άλλων, κοινοποιείται ακόμα και στο γραφείο του πρωθυπουργού, καταγγέλλει ότι ένα μέλος του συνδυασμού εργαζομένων της εταιρείας που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ τον... παρότρυνε να γραφτεί στον εν λόγω συνδυασμό, αλλιώς, όπως του είπε, θα απομακρυνόταν από τη θέση του!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

«Ή θα γραφτείς στον ΣΥΡΙΖΑ ή θα χάσεις τη θέση σου»

Όπως τονίζει ο κ. Κουρούτης, άρχισε να εργάζεται στη ΛΑΡΚΟ από το 2013 ως εργάτης και από τον Ιανουάριο του 2015 εντάχθηκε στο μόνιμο προσωπικό.

Από τον Μάιο του 2015 η εταιρεία τον αναβάθμισε από εργάτη σε βοηθό χειριστή γερανιστή, μια 
Η Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Ανώνυμη Εταιρεία «ΛΑΡΚΟ» είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου. Διαθέτει μεταλλεία στην περιοχή της Εύβοιας, στο Νέο Κόκκινο Βοιωτίας, στην Καστοριά και στα Σέρβια Κοζάνης. Η εταιρεία διαθέτει επίσης ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας που απασχολεί την πλειονότητα των εργαζομένων της επιχείρησης.  Η ΛΑΡΚΟ ιδρύθηκε το 1963 από τον Πρόδρομο Αθανασιάδη Μποδοσάκη.
Η Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Ανώνυμη Εταιρεία «ΛΑΡΚΟ» είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου. Διαθέτει μεταλλεία στην περιοχή της Εύβοιας, στο Νέο Κόκκινο Βοιωτίας, στην Καστοριά και στα Σέρβια Κοζάνης. Η εταιρεία διαθέτει επίσης ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας που απασχολεί την πλειονότητα των εργαζομένων της επιχείρησης. Η ΛΑΡΚΟ ιδρύθηκε το 1963 από τον Πρόδρομο Αθανασιάδη Μποδοσάκη.
απόφαση ωστόσο που δεν έμελλε να ισχύσει για πολύ, τουλάχιστον μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών, και αυτό γιατί, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, ο κ. Κουρούτης ενημερώθηκε ότι, αν ήθελε να κρατήσει τη θέση του, θα έπρεπε να εγγραφεί στον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει στην καταγγελία του, «πριν τις εκλογές, ένα υποψήφιο μέλος του ΣΕΛ (ΣΥΡΙΖΑ) μου ανέφερε ότι πρέπει να γραφτώ στον Σύριζα με την προϋπόθεση να παραμείνω στη θέση μου (βοηθός-γερανιστής). Εγώ αρνήθηκα την πρότασή του και μου ανέφερε ότι θα με κατεβάσουν από τη θέση μου».

Έτσι και έγινε. Τον Νοέμβριο του 2015, ο διοικητικός υποδιευθυντής της εταιρείας, χωρίς -σύμφωνα με την αναφορά- να ενημερώσει τον προϊστάμενο του τμήματος, έδωσε εντολή στον εργοδηγό της βάρδιας του να γνωστοποιήσει στον κ. Κουρούτη ότι έπρεπε να κατέβει από τον γερανό μέχρι... νεωτέρας. 

Αν και ο καταγγέλλων θέλησε να διαμαρτυρηθεί για αυτήν την απόφαση στους επικεφαλής του τμήματος, εν τέλει δεν κατάφερε να φτάσει σε αυτούς ποτέ. 

«Έκρινα ότι έπρεπε να ενημερωθώ από τον ίδιο τον υποδιευθυντή πηγαίνοντας στο γραφείο του, ώστε να μου εξηγήσει γιατί έγινε αυτή η μετακίνηση. Όταν τον ρώτησα ''γιατί με κατεβάζετε από τον γερανό'', μου απάντησε ότι ''σε κατεβάζω από τον γερανό γιατί σε ανέβασε η προηγούμενη διοίκηση και είχες ιδιαίτερη μεταχείριση και εγώ τώρα σε κατεβάζω''. Ζητώ ακρόαση από τη διοίκηση της εταιρείας, επανειλημμένως τηλεφωνικά και μία φορά με την παρουσία μου στα γραφεία της εταιρείας (Κεντρικά).

»Συνομιλώντας με τη γραμματέα κα Ευθυμίου, ζητώντας τον πρόεδρο ή τον διευθύνοντα σύμβουλο, ώστε να μεσολαβήσει και να δώσει λύση στο πρόβλημά μου, δυστυχώς χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως ανταπόκριση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αίσθηση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον κ. Κουρούτη, ο διοικητικός διευθυντής του εργοστασίου, μετά τα παραπάνω γεγονότα, έδωσε και προαγωγή στον κ. Κ., στον άνθρωπο δηλαδή που είχε διαμηνύσει στον καταγγέλλοντα ότι, αν δεν γραφτεί στο κόμμα, θα απομακρυνθεί. 

Ακούστε τι δήλωσε ο κ. Κουρούτης στο zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: