Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

13/4/16

Φασιστική καταδίκη δημοσιογράφων - Εξουδετέρωση της Δικαιοσύνης - Η Ελλάδα στον γκρεμό.

Παναγιώτης Μπαλακτάρης
Όταν στις 27 Ιουνίου, πρώτες πρωινές ώρες, ο κ. Πρωθυπουργός ανακοίνωνε την απόφαση της συγκυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, κάποιοι προσπαθούσαμε να προειδοποιήσουμε ότι μία από τις αρνητικές συνέπειες του άχρηστου δημοψηφίσματος θα ήταν και ο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας. Όντως, αμέσως με την ανακοίνωση για τη διενέργειά του, παρατηρήθηκαν σκληρές αντιπαραθέσεις στο Διαδίκτυο. Επίσης, είχαμε προπηλακισμούς και άσκηση ψυχολογικής, τουλάχιστον, βίας από ολιγομελείς τρομοκρατικές ομάδες, εναντίον όσων διαφοροποιούσαν τη θέση τους από την επίσημη κυβερνητική. Ή μάλλον, από αυτήν που φαινόταν ως επίσημη κυβερνητική, αφού ουδείς μπορεί να λησμονήσει τη μετατροπή του «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ» προσωπικά από τον κ. Πρωθυπουργό και την στενή ηγετική του ομάδα.

Όπως ο ελληνικός λαός, έτσι και οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί αναλυτές και οι διανοούμενοι έλαβαν ανοιχτά θέση υπέρ της μίας ή της άλλης ψήφου. Δεν έλειψαν οι υπερβολές και οι εκτροπές των διαμορφωτών της κοινής γνώμης. Για την ακρίβεια, ήταν πολυάριθμες και προέρχονταν από πρόσωπα που ανήκαν και στα δύο «στρατόπεδα».
Εν τέλει, δικαιώθηκαν – και αυτό το γράφουμε με απόλυτη εμμονή στα γεγονότα – όσοι υποστήριζαν το «ΝΑΙ», με δεδομένο ότι και ο κ. Πρωθυπουργός μετατοπίσθηκε σε αυτή τη λύση, εν αντιθέσει με τη βούληση του λαού, του οποίου τις προσδοκίες είχε φουσκώσει ο ίδιος. Ο κ. Πρωθυπουργός δήλωσε, δικαιολογώντας τη στροφή του, ότι το «ΟΧΙ» σήμαινε κατ’ ουσίαν έξοδο από το Ευρώ και ότι έξοδος από το Ευρώ εκείνη την ιστορική στιγμή θα είχε συνέπειες ανυπολόγιστες για την Ελλάδα.
Η Ε.Σ.Η.Ε.Α. είχε εγκαλέσει κάποιους δημοσιογράφους για τη στάση και τις εκπεφρασμένες θέσεις τους προ δημοψηφίσματος και κάποιους άλλους για αιτίες διάφορες, που πάντως είχαν να κάνουν με τη συμπεριφορά τους σε πολιτικούς. Η συνεδρίαση έγινε και τα μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αποφάσισαν να παραμερίσουν το ευρισκόμενο στην αίθουσα τελετών ρητό «Η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης» και να αντιμετωπίσουν με ανόμοιο τρόπο όμοιες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, καταδίκασαν και επέβαλαν ποινή διαγραφής  ενός έτους στον Άρη Πορτοσάλτε, δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής για την άποψη υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, ενώ αθώωσαν τον Γιώργο Δελαστίκ για την φράση του ότι το 40% των Ελλήνων και Ελληνίδων που ψήφισαν «ΝΑΙ» είναι «γερμανοτσολιάδες» και «σκυλιά».
Πέραν του προφανούς αντισυνταγματικού παραδόξου να τιμωρούνται δημοσιογράφοι για έκφραση γνώμης, διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι κάποιους το Πειθαρχικό της Ε.Σ.Η.Ε.Α. τούς καταδίκασε, όταν τον έτερο τον αθώωσε. Άλλωστε, όλοι θυμούνται ότι ακόμη και στον καταδικασμένο τρομοκράτη Σάββα Ξηρό είχε παραχωρηθεί αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. για την παρουσίαση του βιβλίου του… Τί είναι αυτό που βάρυνε, ώστε η Ε.Σ.Η.Ε.Α. να είναι ανεκτική και να καλωσορίζει ειδεχθείς εγκληματικές συμπεριφορές που έχουν τιμωρηθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη από τη μία, αλλά από την άλλη να αποστρέφεται δημοσιογράφους για την έκφραση γνώμης, μένει να αποδειχθεί. Εξάλλου, αυτό που έχει σημασία, δυστυχώς, είναι το γεγονός της καταδίκης των δημοσιογράφων «με το έτσι θέλω», μιας καταδίκης φασιστικής.
Το άλλο σημείο των καιρών είναι η ανομία των πάντων σε όλες τις δραστηριότητες της κοινωνικής ζωής. Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έλεγε: «Μία αδικία κάπου απειλή για τη Δικαιοσύνη παντού». Τρανό παράδειγμα, το Μεταναστευτικό ζήτημα. Η πατρίδα μας που είχε μεταναστευτική πολιτική μέχρι τις 25/1/2015, έκτοτε, λόγω της ιδεοληψίας της συγκυβέρνησης, οδήγησε την Ελλάδα στο χάος, έβαλε την Τουρκία στο Αιγαίο και αναβάθμισε γεωπολιτικά τα Σκόπια. Κάλεσε τους μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα και παρά το γεγονός, ότι εισέρχονταν παρανόμως στο έδαφος της ελληνικής επικράτειας, τους εφοδίαζε με ένα έγγραφο – εσωτερικής και μόνο αξίας και κατανάλωσης –δια του οποίου επιτρέπεται η εξάμηνη διαμονή εκάστου μετανάστη στη χώρα μας. Τοιουτοτρόπως, οι ελληνικές Αρχές σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να νομιμοποιήσουν την παράνομη είσοδο που στον ελληνικό νόμο παραμένει έγκλημα. Ήτοι, η συγκυβέρνηση της Ελλάδος έδωσε τον τόνο για κατ’ εξακολούθηση παράβαση του σχετικού νόμου του Ελληνικού Κράτους. Στην ουσία, είχαμε de facto καταπάτηση ισχύοντος νόμου και εφόσον αυτό προηγήθηκε, είχαμε και έχουμε μια παράνομη κυβέρνηση, μια και οι κυβερνώντες ορκίζονται να υπακούουν στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Αν οι νόμοι του κράτους δεν τους «κάνουν» μπορούν να τους αλλάζουν. Όσο, όμως, δεν τους αλλάζουν υποχρεούνται εκ του Συντάγματος να τους εφαρμόζουν στο ακέραιο.
Στην παραβατική συμπεριφορά των κυβερνώντων προστέθηκε η αβελτηρία των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών να εφαρμόσουν την αρχή της νομιμότητας, με αποτέλεσμα τη διόγκωση της παρανομίας και την συνεπαγόμενη μη ανακοπή του μεταναστευτικού ρεύματος.
Αιφνιδιασθήκαμε, λοιπόν, όταν υπέπεσε στην αντίληψή μας μια ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στην οποία γίνονται δύο πολύ σημαντικές – αλλά εσφαλμένες – διαπιστώσεις. Η πρώτη εκφράζεται με την αξιωματική άποψη ότι οι ογκώδεις μεταναστευτικές ροές οφείλονται στη γεωγραφική θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Μα, αν είναι έτσι, γιατί οι ροές πολλαπλασιάσθηκαν από το 2015, ενώ ο πόλεμος στη Συρία έχει ξεσπάσει από το 2011; Η γεωγραφική θέση της χώρας έχει παραμείνει ίδια!
 Η δεύτερη είναι εφιαλτική. Αυτολεξεί: «Αντίθετα, οι δημόσιες διακηρύξεις από Κυβερνήσεις κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί απαγόρευσης εισόδου μεταναστών και προσφύγων στις χώρες τους και μάλιστα, υπό την έμμεση απειλή εγκλωβισμού αυτών στη χώρα μας, που αποτελεί σύμβολο Δημοκρατίας και με ιστορία δεκαετιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνιστούν παραβίαση των παραπάνω νομικών κανόνων, αντίκεινται στο σύνολο της κοινοτικής νομοθεσίας, ευνοούν την έξαρση εθνικιστικών συμπεριφορών, πυροδοτούν ακραία αισθήματα ξενοφοβίας και προπαντός κλονίζουν, πλέον, την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών προς το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα ως προς θέση, που η Ευρωπαϊκή Ένωση επιφυλάσσει, τελικά, για τη χώρα μας, η περιουσία της οποίας, τα μέσα του 20ου αιώνα, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι λεηλατήθηκε.» Τι λέει με λίγα λόγια η περικοπή της δήλωσης; Παρακινεί και τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη που έχουν εν ισχύι νόμους που απαγορεύουν και τιμωρούν την παράνομη είσοδο τρίτων προσώπων, να αθετήσουν τους νόμους τους!!! Δηλαδή, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική Ένωση δικαστικών λειτουργών της χώρας παρορά την παράνομη συμπεριφορά των ελληνικών αρχών και εν ταυτώ, προτρέπει άλλα κράτη να παρανομήσουν. Οδεύουμε ολοταχώς στην πλήρη εξουδετέρωση της Δικαιοσύνης.
Εκ των ανωτέρω δειγμάτων γραφής μπορούμε ευλόγως να συμπεράνουμε, ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει αποσταθεροποιηθεί, η Δικαιοσύνη, ως θεσμός, βάλλεται εκ των ένδον και η Ελλάδα κατρακυλά στον γκρεμό. Ο Θεός να μας λυπηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: