Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Αιχμές από ΠΓΔΜ για τη στάση της ελληνικής αστυνομίας στα επεισόδια της Ειδομένης

Με αιχμές εναντίον των ελληνικών αστυνομικών αρχών απάντησαν τα Σκόπια στα ελληνικά διαβήματα με αφορμή τα επεισόδια που συνέβησαν στην Ειδομένη της Κυριακή.


Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) σε εκτενή ανακοίνωσή του για τα σημερινά επεισόδια στα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ μεταξύ προσφύγων και δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι τραυματίσθηκαν συνολικά 23 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ (14 αστυνομικοί και εννέα στρατιώτες) και πως προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά και σε πέντε στρατιωτικά οχήματα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών ουσιών για να αποτρέψουν τα άτομα αυτά να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας.


Η ανακοίνωση κάνει λόγο «για απόπειρα μεταναστών να εισέλθουν παράνομα και με βίαιο τρόπο» στο έδαφος της ΠΓΔΜ και αφήνει αιχμές για την στάση Ελλήνων αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

«Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, περίπου 3.000 μετανάστες συμμετείχαν σε όλη την διάρκεια των επεισοδίων, ενώ οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις δεν επενέβησαν σε καμία περίπτωση για την αποτροπή των επεισοδίων στην συνοριακή γραμμή» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/312146/aihmes-apo-pgdm-gia-ti-stasi-tis-ellinikis-astunomias-sta-epeisodia-tis-eidomenis/#ixzz45WACpR1x
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: