Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ενας νεοβουδιστής δίπλα στον Φίληγια τα θρησκευτικά

Στενές σχέσεις με «περίεργες» θρησκευτικές ομάδες του εξωτερικού, που, μάλιστα, διαθέτουν τεράστια οικονομική δύναμη, φαίνεται ότι διατηρεί ένα από τα πρόσωπα που πρωτοστατούν στην προσπάθεια «μετάλλαξης» του μαθήματος των Θρησκευτικών. Τη σοβαρή αποκάλυψη έκανε η εβδομαδιαία θρησκευτική εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια», που κυκλοφορεί στα περίπτερα κάθε Τετάρτη.

Πρόκειται για τον σχολικό σύμβουλο Αγγελο Βαλλιανάτο (αδελφός του γνωστού προέδρου των ομοφυλοφίλων Γρηγόρη Βαλλιανάτου), ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει κεντρική θέση στις διαδικασίες αλλαγής των σχολικών μαθημάτων, αφού συστηματικά συμμετέχει στις σχετικές επιτροπές του υπουργείου Παιδείας. Ο κ. Βαλλιανάτος είναι ουσιαστικά το δεξί χέρι του κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου, που είναι σύμβουλος του υπουργού Παιδείας και προϊστάμενος του Γραφείου Α΄ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.


Οι δυο τους (Γιαγκάζογλου και Βαλλιανάτος) τον τελευταίο καιρό υποστηρίζουν με πάθος διάφορες «καινοτόμες» ιδέες για τα Θρησκευτικά, που -όλως τυχαίως- βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση με τις απόψεις του Νίκου Φίλη. Αλλωστε, ο κ. Φίλης, ο οποίος θέλει εμμονικά να προωθήσει τη Θρησκειολογία, φρόντισε να τους διορίσει στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο μάθημα.

Παράλληλα, όμως, ο κ. Βαλλιανάτος μετέχει στο εντεκαμελές παγκόσμιο συμβούλιο της «περίεργης» οργάνωσης Arigatou, που αποτελεί δημιούργημα (και όργανο) μιας ιαπωνικής νεοβουδιστικής θρησκευτικής οργάνωσης. Μάλιστα, στην επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης υπάρχουν η φωτογραφία και το βιογραφικό του σε περίοπτη θέση.

Το συγκεκριμένο συμβούλιο, που τυγχάνει μεγάλης και πανάκριβης προώθησης παγκοσμίως (άγνωστο με ποιους πόρους), με πρόσχημα την «ανεκτικότητα» και την «ειρήνευση» προωθεί την πανθρησκεία και, εμμέσως, τα διδάγματα του βουδισμού. Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ θέλει να κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη η άποψη ότι όλες οι θρησκείες είναι ίδιες.
Ενδεικτικό της σοβαρότητας του θέματος είναι ότι η «μητρική» Arigatou συνεργάζεται με βουδιστικές και ινδουιστικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί από την Εκκλησία της Ελλάδος αιρετικές.
Δημιουργείται, λοιπόν, μείζον θέμα τόσο για τον κ. Βαλλιανάτο όσο και για τον κ. Φίλη, που τον διόρισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: