Τρίτη 19 Απριλίου 2016

19/4/16

Το... αριστερό θράσος της συζύγου του πρωθυπουργού, κυρίας Μπαζιάνα - Από δασκάλα γίνεται καθηγήτρια πανεπιστημίου...

«Αν κάποιος θέλει να βάλει εναντίον του συζύγου μου, ας το κάνει απευθείας» 
Οργισμένη απάντηση της συζύγου του πρωθυπουργού
"Δεν δέχομαι να γίνομαι βορά πολιτικής χυδαιότητας...»
δήλωσε - Θα έπρεπε να είναι οργισμένη με τους συντάκτες του νόμου που την εκθέτουν, της απάντησε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς 
Στην Μπέτυ Μπαζιάνα και στις οργισμένες δηλώσεις που έκανε απάντησε ο  βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς με αναρτήσεις που έκανε την Κυριακή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Μαυρωτάς κατήγγειλε ότι η παράγραφος 7 του άρθρου 33 «φωτογραφίζει» την σύντροφο του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιανά και της επιτρέπει να μετατρέψει την απόσπασή της από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην τριτοβάθμια σε μετάταξη. Να γίνει δηλαδή από δασκάλα, καθηγήτρια Πανεπιστημίου.
Η κυρία Μπαζιάνα σχολίασε σε συνέντευξή της τις αναφορές του βουλευτή και ο κ. Μαυρωτάς έδωσε από την πλευρά του τη δική του απάντηση στη σύντροφο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.



«Οργισμένη δηλώνει η κ. Μπαζιάνα επειδή θεώρησα φωτογραφική τη διάταξη που υπάρχει στο άρθρο 33 παρ. 7.», έγραψε στο μήνυμα που «ανέβασε» σε facebook και Twitter ο κ. Μαυρωτάς και συνέχισε: «Τότε είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνεί -όπως πρότεινα ήδη στη συζήτηση επί της αρχής του Ν/Σ- να φύγουν από το άρθρο 33 οι διατάξεις που την φωτογραφίζουν, δηλαδή  Η διετής προϋπηρεσία σε ΑΕΙ (τον Φεβρουάριο του 2016 η κ. Μπαζιάνα έκλεισε 2ετία) και η κατάργηση της 5ετίας από την προηγούμενη μετάταξη (έκανε μετάταξη από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια τον Αύγουστο του 2013)».

«Αν πρέπει λοιπόν να είναι οργισμένη με κάποιους, αυτοί πρέπει να είναι οι συντάκτες του νόμου που την εκθέτουν κι όχι όσοι ανακαλύπτουν τις περίεργες συμπτώσεις», τόνισε, σημειώνοντας πως η κυρία Μπαζιάνα έχει καλό βιογραφικό όπως και εκατοντάδες άλλοι νέοι επιστήμονες στην ίδια κατηγορία. 

«Γιατί να αποκλειστούν αυτοί βάζοντας κάποιες φωτογραφικές διατάξεις/προϋποθέσεις;», διερωτήθηκε για να υπογραμμίσει: «Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνεί σε αυτό, διότι το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά θεσμικό». Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μαυρωτάς κάλεσε το υπουργείο να βγάλει τις προϋποθέσεις αυτές από το άρθρο 33, «ώστε να πάψει να είναι φωτογραφική η διάταξη». 

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις που έκανε η κυρία Μπαζιάνα ανέφερε πως αν κάποιος θέλει να βάλει εναντίον του συζύγου της τότε θα πρέπει να το κάνει απευθείας.

«Αν κάποιος θέλει να βάλει εναντίον του συζύγου μου, ας το κάνει απευθείας. Δεν δέχομαι να γίνομαι βορά πολιτικής χυδαιότητας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως δεν έχει  δώσει κανένα δικαίωμα στον δημόσιο και επαγγελματικό της βίο.

«Παρακολουθώ με θλίψη και ενόχληση τόσο την καταγγελία όσο και τα σχόλια που προκαλεί. Όμως, το θέμα δεν με αφορά προσωπικά», είπε και συνέχισε: «Η μέχρι τώρα διαδρομή μου δεν επιτρέπει σε κανέναν να μιλά για αδιαφάνεια.  Ό,τι έχω καταφέρει ως ερευνήτρια δεν έχει κανένα θολό σημείο, είναι φανερό και μπορεί να κριθεί. Και γι' αυτό είμαι υπερήφανη».
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: