Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Τραμπουκισμοί Πολάκη στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Από την
Ρίτα Μελά
Σε μια επίδειξη... ισχύος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έκανε χθες, στις 10.00 το πρωί, αιφνιδιαστική «επίσκεψη» στο ΚΕΕΛΠΝΟ, εισβάλλοντας κυριολεκτικά στην αίθουσα συνεδριάσεων και προκαλώντας έντονη δυσφορία στα μέλη του οργανισμού, που εκείνη την ώρα είχαν έκτακτη σύσκεψη με θέμα τούς παράνομους πίνακες κατάταξης των υποψήφιων γιατρών για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).


Οι συγκεκριμένοι πίνακες, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πολάκη, που είχαν συνταχθεί από επιτροπή αξιολόγησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, είχαν πολλά λάθη και παρατυπίες και δεν πληρούσαν τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, γι' αυτό και τους επέστρεψε πίσω στο ΚΕΛΠΝΟ. Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις, καθώς τόσο πολιτικά κόμματα όσο και υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ έκαναν λόγο για «μαγείρεμα» του πίνακα με τα ονόματα των γιατρών για τις 100 θέσεις ΜΕΘ από τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Πολάκης -γνωστός στο πανελλήνιο για την... ευγένεια που τον διακρίνει- κυριολεκτικά εισέβαλε στη σύσκεψη του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, που συνεδρίαζε, με σκοπό να ζητήσει εξηγήσεις για τον τρόπο κατάρτισης του πίνακα που εξέδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, «και με εντολή του, ζήτησε να αναρτηθούν οι πινάκες που αυτός είχε επιλέξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: