Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΙΝ

http://www.dimokratianews.gr/content/61388/pros-gnosin-kai-symmorfosin
Τα άκρως επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο Πέλαγος
Eδώ και μήνες, και συγκεκριμένα αμέσως μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά αεροσκάφη πάνω από τη Συρία, παρατρεχάμενος στελεχών της κυβέρνησης είπε σε τουλάχιστον δύο πρόσωπα, που δεν ασχολούνται με την πολιτική, ότι «θα καταρρίψουμε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος», υπογραμμίζοντας και κομπορρημονώντας ότι για το θέμα έχει εξασφαλιστεί η υποστήριξη (!!!) μιας μεγάλης δύναμης.

Οταν το άκουσα, θεώρησα ότι είναι μία από τις άπειρες μεγαλοστομίες που έχει εκστομίσει ο συγκεκριμένος, από τον ίλιγγο που προσφέρει η εξουσία στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Στις 11 Απριλίου, συνεργάτης μου, άσχετος με το θέμα, μου εκμυστηρεύτηκε ότι ένας φίλος του αξιωματικός ήταν εξαιρετικά ανήσυχος τις προηγούμενες ημέρες (πριν αρχίσουν οι προκλήσεις στις Οινούσσες), γιατί -όπως του είπε- ακούει «διάφορα πράγματα» και αυτός!

Τότε έκανα εσπευσμένα μια ανάρτηση στο ιστολόγιο Ινφογνώμων Πολιτικά, με τίτλο «Επειδή κάποιοι παίζουν τον ρόλο του "Ιωαννίδη", ας προσέξουν - Διαβάστε αυτό και θα επανέλθουμε». Αναδημοσιεύσαμε, μάλιστα, ένα άρθρο του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου, που είχε δημοσιευθεί στις 22/11/15, το οποίο σε μια αποστροφή του έλεγε: «Δεν μπορεί να γίνει δικτατορία με πρόγραμμα να πεθάνουν οι συνταξιούχοι και να μείνουν άνεργοι οι νέοι! Αν έχεις μια εθνική κρίση με την Τουρκία ή μείζονα τρομοκρατική απειλή, τότε όλα μπορεί να δρομολογηθούν/δικαιολογηθούν».

Τις τελευταίες ημέρες, λες και κάποιο αόρατο χέρι έβαλε τους Τούρκους να κάνουν εξειδικευμένες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες, που δικαιολογούσαν μια κατάρριψη. Την ίδια στιγμή, η ελληνική πλευρά αντιδρούσε με δηλώσεις του ΓΕΕΘΑ, ενεργοποίηση δυνάμεων του συστήματος αεράμυνας, ασκήσεις και επίσκεψη του υπουργού, συνοδευόμενου από την ηγεσία του Στρατού, στις Οινούσσες.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τη διαχείριση μιας ελληνοτουρκικής κρίσης, ενώ το προηγούμενο διάστημα έγιναν τα ακόλουθα εγκληματικά:
- Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στη Σμύρνη, με απαράδεκτους χαριεντισμούς και ελαφρότητες με τον πρωθυπουργό της χώρας η οποία συνεχίζει να κατέχει το 40% της Κύπρου, να παραβιάζει συστηματικά τον ελληνικό εναέριο χώρο και να στέλνει ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα. Ανοιξε τα σύνορα και κατέστησε την Τουρκία χώρα-ρυθμιστή στο Προσφυγικό, την αναβάθμισε γεωπολιτικά, ενώ υποβαθμίστηκε η Ελλάδα στο πλαίσιο της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, αλλά και διεθνώς.
- Με την καταστροφική πολιτική της στο Προσφυγικό έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η παρουσία του οποίου πλήττει σοβαρά τις ελληνικές θέσεις και την ίδια στιγμή αναβαθμίζει τις τουρκικές διεκδικήσεις στα θέματα των «γκρίζων ζωνών» και της έρευνας διάσωσης.
Δεν θυμάται κανείς ότι στα Ιμια οι Τούρκοι ήταν αυτοί που προκάλεσαν πρώτοι, όμως εμείς είμαστε αυτοί που κλιμακώσαμε με διάφορους τρόπους την ένταση, με τα γνωστά αποτελέσματα, χωρίς να έχουμε σχέδιο; Αν, λοιπόν, τώρα, μετά τις τρέλες των επικίνδυνων διδύμων Τσίπρα - Βαρουφάκη και Τσίπρα - Τασίας, επί έναν και πλέον χρόνο, που έχουν αποδυναμώσει τη χώρα, δώσουμε την ευκαιρία στην Τουρκία, με τις αλλοπρόσαλλες αντιδράσεις μας στις παραβιάσεις της, να κλιμακώσει και αυτή, και τα πράγματα οδηγηθούν σε άλλη μία ελληνοτουρκική κρίση, έχουμε αποφασίσει μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε;

Ο πρωθυπουργός, που έχει βάλει τη χώρα και πάλι στην αρχή μιας κρίσης με τους δανειστές, ενώ τα ταμεία του κράτους είναι άδεια, έχει στα χέρια του στοιχεία για τη διαθεσιμότητα κρίσιμων μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων;
Η αντιπολίτευση έχει καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης ή μήπως είναι μεταδοτικό;
Σάββας Καλεντερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: