Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

«Καταργήσατε τη ''Δέλτα'' και αλωνίζει ο Ρουβίκωνας»

Στη Βουλή μεταφέρθηκε χθες η μάχη για την ασφάλεια των πολιτών. Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τι απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας
Ρεπορτάζ
Αλέξανδρος Διαμάντης
Κονταροχτυπήθηκαν και χθες ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. Η προ ημερησίας συζήτηση για την ασφάλεια αποτέλεσε προμετωπίδα, ωστόσο η συζήτηση επεκτάθηκε στα καυτά θέματα της οικονομίας αλλά και της Κεντροαριστεράς. Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να περάσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι «όαση ασφάλειας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή», ενώ υποστήριξε ότι «η χώρα βρίσκεται ένα βήμα από το κατώφλι της εξόδου από την κρίση»!


Εντύπωση, δε, προκάλεσε το άνοιγμα προς τη Φώφη Γεννηματά και ενδεχομένως προς τον Σταύρο Θεοδωράκη, όταν σε μια αποστροφή του λόγου του, απευθυνόμενος στα δύο κόμματα, είπε: «Κεντροαριστερά χωρίς Αριστερά δεν υπάρχει, αυτό είναι Κεντροδεξιά!» Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεβάζοντας στην πρωτολογία του τους τόνους, υπενθύμισε ότι η ομάδα Δέλτα καταργήθηκε έπειτα από απαίτηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Ρουβίκωνα, και υπογράμμισε: «Αλωνίζει ο Ρουβίκωνας, χτύπησαν ΜΜΕ που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση»! Στη δευτερολογία του, πάντως, με μια αμφίσημη δήλωση, υπογράμμισε ότι πλέον το χρέος δεν είναι βιώσιμο, με ορισμένους να ερμηνεύουν τη φράση ως «άδειασμα» στον Αντώνη Σαμαρά.

Σκληρές εκφράσεις

Παράλληλα, μίλησε με βαριά λόγια για την Αριστερά, λέγοντας ότι όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την ιδεολογική μήτρα της Ακρας Αριστεράς. «Μιλάτε σε έναν άνθρωπο που έχει βιώσει τον πόνο από ακραίους αριστερούς τρομοκράτες. Να μην τα ξεχνάτε αυτά.. Λυπάμαι που είστε τόσο ανιστόρητοι. Ξεχνάτε την ιστορία της μεταπολιτευτικής τρομοκρατίας» διεμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Η απόσταση που χωρίζει μια βαριοπούλα από μια μολότοφ και μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή»! «Η Αριστερά έχει μια ιστορία αγώνων και διωγμών, έχει υπάρξει θύμα απ' αυτή τη βία. Δεν ανήκει η Αριστερά στους θιασώτες της βίας. Οι αριστεροί έδωσαν τη ζωή τους για αξίες» ήταν η απάντηση του Α. Τσίπρα, που σήκωσε το γάντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: