Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ανέγερση Παρεκκλησίου σε Δημοτικό Σχολείο

Κόντρα στις προθέσεις των ιθυνόντων του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι επιθυμούν αποκοπή των μαθητών από τα χριστιανικά ιδεώδη, κινείται η πρωτοβουλία των μαθητών αλλά και των διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού Χαλκίδος, οι οποίοι ανέλαβαν να κατασκευάσουν και τοποθετήσουν εντός του αύλειου χώρου του εν λόγω διδακτηρίου ένα μικρό Παρεκκλήσιο επ' ονόματι του Αγίου Δημητρίου.
Πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική και αξιέπαινη πρωτοβουλία με μπροστάρηδες τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού κ. Αρνή Ιωάννη καθώς και τον υποδιευθυντή κ. Ζιόγκο Γρηγόρη, η οποία υλοποιήθηκε χάρη στην βοήθεια από ανώνυμους δωρητές, από τους εκπαιδευτικούς, από τους μαθητές αλλά και τους γονείς ο οποίοι αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τη βούληση αυτή.


Σημειωτέον ότι αρωγός στην όλη προσπάθεια υπήρξε και η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων και προσωπικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος για την ανέγερση του Παρεκκλησίου που πρόσφατα έλαβε σάρκα και οστά.
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι το ότι πρόκειται για το μοναδικό σχολείο στην ευρύτερη περιοχή το οποίο διαθέτει Παρεκκλήσιο στη σχολική του αυλή.
Έτσι ο εκκλησιασμός των μαθητών, εφόσον η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος θα διαθέτει ιερέα, θα μπορεί να πραγματοποιείται και εντός του σχολικού συγκροτήματος.
Πάντως πρόθεση της Μητρόπολης είναι εν ευθέτω χρόνω να λάβει χώρα και η τελετή των Θυρανοιξίων του Παρεκκλησίου του Αγίου Δημητρίου παρουσία του Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου.
πηγή: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: