Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Μπαλαούρας: Χωρίς αλυτρωτικές διαθέσεις μπορούμε να ανεχτούμε το «Μακεδονία»

«Όταν πήγε να κάνει κάτι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, και από την Εκκλησία και από το Σαμαρά και από το κόμμα του...»


Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων επανήλθε το Σάββατο μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, τονίζοντας ότι, υπό προϋποθέσεις, η κυβέρνηση θα μπορούσε να δεχθεί την ονομασία «Μακεδονία». 

«Αν αφαιρέσουν τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις, να φοράνε χλαμύδες και τέτοια όπως τα σχολίασα σε ανακοίνωσή μου, αφού έχει καθιερωθεί de facto η ονομασία ‘Μακεδονία’ μπορούμε να ανεχτούμε και να λέγονται ‘Μακεδονία’» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαούρας. 

«Εγώ Σκόπια τα λέω... Δήλωσα, και πιστεύω, ότι είμαστε υπέρ της σύνθετης ονομασίας και αυτή είναι και η γραμμή του κόμματος, η διπλή ονομασία, είπα όμως ότι η πραγματικότητα -δυστυχώς- είναι ότι χάσαμε πολύτιμο χρόνο... Όταν πήγε να κάνει κάτι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, και από την Εκκλησία και από το Σαμαρά και από το κόμμα του... Ο Σαμαράς δεν αποδέχθηκε την πρόταση Πινέιρο, με την οποία τώρα θα ησυχάσει, και τώρα πηγαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Βρούτσης σε fora με την ονομασία να λέει φαρδιά πλατιά το όνομα ‘Μακεδονία’» ανέφερε χαρακτηριστικά 

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση. «Υπονομεύετε την εθνική προσπάθεια να λέτε σήμερα τα Σκόπια ‘Μακεδονία’ επιμένετε» τόνισε. 

«Η έμμονη του Μπαλαούρα είναι ντροπή και δεν είναι προσωπική του θέση είναι και θέση του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε νωρίτερα ο πρώην υπουργός Εργασίας. 

«Ποτέ δεν συνέβη να πάω σε fora και να υπάρχει ταμπέλα με την ονομασία ‘Μακεδονία’» πρόσθεσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/312021/balaouras-horis-alutrotikes-diatheseis-boroume-na-anehtoume-to-makedonia/#ixzz45JhAN5HV
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: