Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Τοίχος μήκους 1 χλμ κατασκευάζεται στο Καλέ

Οι βρετανικές αρχές χρηματοδοτούν με 2,7 εκατ. ευρώ την κατασκευή τοίχου μήκους 1 χιλιομέτρου και ύψους 4 μέτρων στο Καλέ προκειμένου να αποτραπεί η πρόσβαση στο λιμάνι της γαλλικής πόλης από πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν στην Αγγλία.

Οι βρετανικές αρχές χρηματοδοτούν με 2,7 εκατ. ευρώ την κατασκευή τοίχου μήκους 1 χιλιομέτρου και ύψους 4 μέτρων στο Καλέ προκειμένου να αποτραπεί η πρόσβαση στο λιμάνι της γαλλικής πόλης από πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν στην Αγγλία. 

Αναλυτικά το συγκεκριμένο έργο, το οποίο έχει εγκριθεί από τις τοπικές αρχές και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αναμένεται να έχει περατωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. 

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο έργο έρχεται να συμπληρώσει ουσιαστικά, την 30 χιλιομέτρων υψηλή περίφραξη με σύρματα που έχουν εγκαταστήσει οι γαλλικές αρχές για τον ίδιο λόγο. 

Η δήμαρχος της πόλης του Καλέ η οποία είχε αρχικώς ταχθεί υπέρ της συγκεκριμένης κατασκευής δηλώνει σήμερα αντίθετη καθώς όπως σημειώνει «το συγκεκριμένο έργο μετά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού, δεν έχει τίποτα να δώσει επί της ουσίας».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/327794/toihos-mikous-1-hlm-kataskeuazetai-sto-kale-/#ixzz4NAtvRvdL

Δεν υπάρχουν σχόλια: