Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Παραδεκτές οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών για το νόμο Παππά

Η απόφαση αυτή, επιτρέπει στο ΣτΕ να ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης


Σημαντική απόφαση που δρομολογεί, ενδεχομένως εξελίξεις, έλαβε κατά τη σημερινή (Τρίτη) διάσκεψη της Ολομέλειας το Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίπτοντας την εισήγηση με ισχυρή πλειοψηφία και κάνοντας δεκτές τις προσφυγές των καναλιών.

Με ψήφους 16 υπέρ και εννέα κατά το δικαστήριο έκανε δεκτές - παραδεκτές κατά τη νομική ορολογία - τις προσφυγές δίδοντας τη δυνατότητα στο δικαστήριο να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγμαατικότητα ή μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η Ολομέλεια που διεξήχθη σε φορτισμένο κλίμα λόγω της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων για αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις των μεγαλύτερων δικαστικών ενώσεων, προχώρησε και σήμερα στην εξέταση των πρώτων θεμάτων για τα μείζονα θέματα αντισυνταγματικότητας που έχουν τεθεί με τις προσφυγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες και κατά τη σημερινή διάσκεψη τα θέματα της πρωτοφανούς δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων ανώτατου δικαστή, ετέθησαν και κατά τη διάσκεψη καθώς πολλοί δικαστές εξέλαβαν τις ανοίκειες επιθέσεις ως μεθοδεύσεις εκβιαστικού τύπου για παραβίαση της συνείδησης δικαστικών που μετείχαν στην κρίσιμη διάσκεψη.

Πάντως λόγω της ασθενείας δύο δικαστικών και της ανυπαρξίας άλλων αναπληρωτών μπορεί η υπόθεση ανά πάσα στιγμή να τιναχθεί στον αέρα, αν και κάποιος άλλος δικαστής δηλώσει κώλυμα για οποιονδήποτε λόγο, είτε για ασθένεια η πειθαρχική καταδίκη, όπως ο ελεγχόμενος αντιπρόεδρος.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των σταθμών Alpha, Star και της κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/328089/dektes-oi-prosfuges-ton-tileoptikon-stathmon-/#ixzz4NSy3qswM

Δεν υπάρχουν σχόλια: