Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Βούτσης στον ΣΚΑΪ: Πολιτική η απόφαση του ΣτΕ - Σε μία εβδομάδα οι νέες διαδικασίες για ΕΣΡ

Σε περίπου μία εβδομάδα από τώρα τοποθέτησε χρονικά ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης τις πρωτοβουλίες του για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.


Σε περίπου μία εβδομάδα από τώρα τοποθέτησε χρονικά ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης τις πρωτοβουλίες του για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, στον απόηχο της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Βουλής, το ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικό μόνο ένα άρθρο του νομού, αυτό που δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό να αποφασίζει για την αδειοδότηση των καναλιών.

«Όλα τα αλλά άρθρα ισχύουν», είπε ο κ. Βούτσης, χαρακτηρίζοντας πολιτική την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ερωτηθείς να σχολιάσει τα όσα δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του ΣτΕ, ο πρόεδρος της Βουλής διαφώνησε ότι ήταν υβριστικά, αλλά, όπως είπε, έγιναν στα πλαίσια μίας αυστηρής κριτικής προς την απόφαση.

Ο πρόεδρος της Βουλής, υποστήριξε ακόμη ότι το σχέδιο νόμου που προανήγγειλε η κυβέρνηση θα αφορά τόσο τα υφιστάμενα κανάλια όσο και τις νέες εταιρίες που είχαν τις προϋποθέσεις να φτάσουν μέχρι και τη διαδικασία δημοπρασίας. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/328982/voutsis-ston-skai-politiki-i-apofasi-tou-ste-se-mia-evdomada-oi-nees-diadikasies-gia-esr/#ixzz4OI72I7e1
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: