Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ενωτικό μήνυμα Παυλόπουλου από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκη


«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των ηρωικών κατοίκων της Χαλάστρας, που με τον πατριωτισμό τους, την αποφασιστικότητά τους και την ανεπανάληπτη επινοητικότητά τους κατάφεραν, στο διήμερο της 22ας και της 23ης Οκτωβρίου 1912, να δαμάσουν κι αυτά ακόμα τα στοιχεία της φύσης, δηλαδή τα νερά του ορμητικού Αξιού ποταμού, κατασκευάζοντας εκ των ενόντων γέφυρες, προκειμένου να διευκολύνουν την προέλαση του Ελληνικού Στρατού προς την Θεσσαλονίκη, την οποία αυτός, τελικώς, εγκαίρως απελευθέρωσε.


Το παράδειγμά τους μας διδάσκει, μέσα σ' αυτήν την οδυνηρή κρίση που μαστίζει τον Τόπο και τον Λαό μας, ότι οφείλουμε να υπηρετούμε το Εθνικό Συμφέρον και να χαράζουμε το μέλλον μας ενωμένοι, ανυποχώρητοι κι έχοντας πλήρη επίγνωση του χρέους μας έναντι του Έθνους και της Πατρίδας». Αυτή ήταν η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου κατά την τελετή κατάθεσης στεφάνου για την 104η επέτειο απελευθέρωσης της περιοχής από τους Βουλγάρους κατακτητές.
Ο κ. Παυλόπουλος, μαζί με το δήμαρχο Δέλτα κ. Ευθ. Φωτόπουλο έκαναν τα αποκαλυπτήρια αναθηματικής στήλης για την ηρωική πράξη των κατοίκων της Χαλάστρας στις 22 Οκτωβρίου 2012 που συνέβαλαν και με δικά τους μέσα (βάρκες, ξύλα από τα πατώματα των σπιτιών τους και άλλα υλικά) για την κατασκευή δύο γεφυρών στον πλημμυρισμένο Αξιό ποταμό. Χάρη σε αυτή την ενέργεια, κατέστη δυνατό να περάσει ο ελληνικός στρατός και να εισέλθει απελευθερωτής στη Θεσσαλονίκη την ώρα που ετοιμάζονταν να εισέλθει και ο βουλγαρικός στρατός.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στη στήλη και στη συνέχει ακολούθησε παρέλαση ενώπιον του.
Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ και παραβρέθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος, οι βουλευτές, της ΝΔ, Θ. Καράογλου και Σ. Αναστασιάδης, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γ. Αρβανιτίδης, του ΚΚΕ Θαν. Βαρδαλής, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: