Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Δικαστικοί για τη στοχοποίηση αντιπροέδρου του ΣτΕ: Φασιστικά καθεστώτα.

18-10-2016

«Η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από αυτόν»

Για άκρως νοσηρά φαινόμενα που παραπέμπουν σε φασιστικά καθεστώτα κάνουν λόγο οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων και Διοικητικών Δικαστών σε σκληρότατη ανακοίνωσή τους, στον απόηχο της δημοσιοποίησης των προσωπικών δεδομένων αντιπροέδρου του ΣτΕ που οδήγησαν το υπουργό Δικαιοσύνης σε πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του. 

«Η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από αυτόν, φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Η συντελεσμένη ήδη βάναυση προσβολή στα ήθη και στον πολιτισμό της χώρας, πρέπει να βρει την άμεση απάντησή της τόσο στον ποινικό νόμο όσο και στη συνείδηση των πολιτών» προσθέτουν οι δικαστικοί. 

Η ανακοίνωση των Ενώσεων έρχεται λίγες ώρες πριν την επικείμενη νέα συνεδρίαση, για τρίτη φορά, της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για να κρίνει επί της συνταγματικότητας του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η ανακοίνωση αναλυτικά

«Οι δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη. Με δημοσιεύματα που δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, την λειτουργία της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση της αλήθειας, η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από αυτόν, φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα.

»Στην προσπάθεια εκβιασμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο οποίο εκκρεμούν μείζονος σημασίας υποθέσεις, επιστρατεύεται το συνηθισμένο όπλο στην φαρέτρα μιας ακόμη μορφής διαπλοκής (κίτρινη δημοσιογραφία- οικονομικά ή και άλλα συμφέροντα) για την ικανοποίηση άνομων επιδιώξεών της. Επομένως η άμεση αντίδραση της πολιτείας και κατεξοχήν της δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας που τυγχάνει, όλως συμπτωματικά, εν προκειμένω να συμμετέχει και στη συνεδρίαση σχετικά με τη συνταγματικότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο τηλεοπτικό τοπίο είναι αυτονόητα επιτακτική και αναγκαία.

»Τέλος εν συνεχεία της χθεσινής παραγγελίας του Υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με την έρευνα της υπόθεσης που βεβαίως δεν άπτεται στην έτσι και αλλιώς συνταγματικά κατοχυρωμένη απαραβίαστη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, πιστεύουμε ότι με την πρέπουσαv αμεροληψία, νηφαλιότητα και μυστικότητα, όπως άλλωστε αρμόζει και ο νόμος ορίζει θα ενεργοποιηθούν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης. Ανεξάρτητα όμως από την έρευνα αυτή και το αποτελέσματά της η συντελεσμένη ήδη βάναυση προσβολή στα ήθη και στον πολιτισμό της χώρας, πρέπει να βρει την άμεση απάντησή της τόσο στον ποινικό νόμο όσο και στη συνείδηση των πολιτών. 


»Οι Πρόεδροι των Ενώσεων

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Εφέτης, Α' Αντιπρόεδρος της ΕΔΕ, ως αναπληρώνων τον απουσιάζοντα Πρόεδρο

Eιρήνη Γιανναδάκη, Πρόεδρος Εφετών» 

Για πρακτικές παρακράτους κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ με αφορμή τη στοχοποίηση αντιπροέδρου του ΣτΕ λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες. Κάνοντας λόγο για πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «η κυβέρνηση επιτίθεται σε δικαστές, ρίχνει ‘‘μαύρο’’ στη δημοκρατία». 

Για προσπάθεια υπονόμευσης και ευτελισμού της Δικαιοσύνης και του ΣτΕ με μεθόδους παρακράτους κατηγορεί την κυβέρνηση και ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι στοχοποιούνται δικαστές και παραβιάζονται τα προσωπικά τους δεδομένα.

Μίλησε επίσης για οργανωμένη προσπάθεια άσκησης εκβιασμών στη Δικαιοσύνη και οργανωμένη απαξίωση του ΣτΕ, και κάλεσε την κυβέρνηση να μείνει μακριά από τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς.

«Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους προκειμένου να φιμώσει όλους όσοι θεωρεί ότι θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά του» σχολιάζει από την πλευρά του Το Ποτάμι.
Στο μεταξύ, σε διάσκεψη βρίσκεται η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας από τις 17.30 σήμερα το απόγευμα για το κρίσιμο θέμα της συνταγματικότητας ή μη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι δικαστές, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, θα κληθούν να ψηφίσουν για το αν το δικαστήριο θα δεχθεί η όχι τις προσφυγές των καναλιών προκειμένου να εισέλθει πλέον στην ουσία της υπόθεσης και να κρίνει τη συνταγματικότητα η μη του επίμαχου νόμου.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/328041/dikastikoi-gia-ton-adiproedro-tou-ste-fasistikes-methodoi/#ixzz4NSHIcoGW
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/328041/dikastikoi-gia-ton-adiproedro-tou-ste-fasistikes-methodoi/#ixzz4NSHA0sJU
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/328041/dikastikoi-gia-ton-adiproedro-tou-ste-fasistikes-methodoi/#ixzz4NSGjpjKj
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: