Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Η εφημερίδα Αυγή «έκοψε» το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue

«Tο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue δεν θα πραγματοποιείται, εφεξής, για λογαριασμό της ΑΥΓΗΣ, ύστερα από σχετική απόφαση της εφημερίδας»


Την απόφαση της εφημερίδας Αυγή να σταματήσει τη συνεργασία της με την Public Issue ανακοίνωσε τη Δευτέρα μέσω μηνύματός της στο Twitter η εταιρεία έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων στον απόηχο των αρνητικών – για την κυβέρνηση – ευρημάτων της εταιρείας που δημοσιεύτηκαν στις αρχές του μήνα στην κομματική εφημερίδα. 

«Tο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue δεν θα πραγματοποιείται, εφεξής, για λογαριασμό της ΑΥΓΗΣ, ύστερα από σχετική απόφαση της εφημερίδας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα. Σημειώνεται ότι η επίμαχη δημοσκόπηση είναι δύσκολο να βρεθεί σήμερα στον ιστότοπο της εφημερίδας

Σύμφωνα με τα ευρήματα της επίμαχης δημοσκόπησης της Public Issue το 36% θεωρεί ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ το 14% απάντησε ότι είναι καταλληλότερο το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Καταλληλότερος Πρωθυπουργός αναδείχθηκε με 43% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με 23% ο Αλέξης Τσίπρας.
Με ανεπίσημο ενημερωτικό σημείωμα του, το Μαξίμου φάνηκε να νουθετεί την Αυγή, σημειώνοντας πως «οι δημοσκοπήσεις, έγκυρες ή μη, με επιστημονικό ή λιγότερο επιστημονικό τρόπο διαμόρφωσης ερωτημάτων και επεξεργασίας δεδομένων, χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα, στην διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/328626/i-augi-ekopse-to-politiko-varometro-tis-public-issue--24-10-2016/#ixzz4O1BsFRWi
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: