Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Γεωργιάδης: Μια χαμένη διετία θα στοιχίσει στην Ελλάδα η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ


Μια χαμένη διετία θα στοιχίσει στην Ελλάδα η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αφού "αν όλα πάνε καλά", η χώρα θα επιστρέψει το 2017 στο επίπεδο όπου βρισκόταν το 2014, όπως επισήμανε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας από το βήμα της 1ης Συνόδου της Θεσσαλονίκης, την οποία διοργανώνουν σήμερα κι αύριο ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και η εταιρεία "Συμεών Τσομώκος ΑΕ", ο κ.Γεωργιάδης σχολίασε σε έντονο ύφος την ομιλία του υπουργού Οικονομίας, Γεωργίου Σταθάκη, που είχε προηγηθεί.


'Οπως είπε, η αναφορά του κ.Σταθάκη περί επιτυχημένης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, αφού η διαδικασία ήταν "πλήρως αποτυχημένη" και το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν το έχει ακόμη αντιληφθεί, συνιστά μεγάλο πρόβλημα για το μέλλον.

O κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ήδη από τον Μάιο η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι έχει κλείσει το θέμα της πρώτης αξιολόγησης, ενώ αυτό δεν έχει ακόμη και σήμερα συμβεί. Πρόσθεσε πως όσοι ξένοι επενδυτές έβαλαν τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες, επειδή πίστεψαν ότι το θέμα της αξιολόγησης θα κλείσει εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, έχουν χάσει το 70% όσων επένδυσαν, ενώ και το ελληνικό δημόσιο έχει απολέσει 25 δισ. σε αξία μετοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: