Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

«Βουτιά» 7% στις εισπράξεις από τον τουρισμό παρά το «καυτό» καλοκαίρι

21-10-2016

Οι εισπράξεις στο 8μηνο μειώθηκαν παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις επισκεπτών αυξήθηκαν κατά 1,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.


Σημαντική πτώση 7,1% καταγράφηκε στα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο οκτάμηνο του έτους, που περιλαμβάνει και τους τρεις μήνες της θερινής περιόδου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι εισπράξεις μειώθηκαν παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις επισκεπτών αυξήθηκαν κατά 1,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σε μία ακόμα ένδειξη ότι ο μέσος τουρίστας έχει μειώσει το ποσό που δαπανά στη χώρα μας.

Η εικόνα ήταν ακόμα χειρότερη τον Αύγουστο, κορυφαίο μήνα της τουριστικής σεζόν, όταν οι εισπράξεις κατρακύλησαν κατά 9,2%, μολονότι η εισροή επισκεπτών αυξήθηκε κατά 1,8%.

Το «ψαλίδισμα» των εσόδων από τον τουρισμό συνέβαλε στον βαθύ περιορισμό του πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών στο οκτάμηνο. Το πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 430 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένο κατά 560 εκατ. σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/328386/voutia-7-stis-eispraxeis-apo-ton-tourismo-para-to-kauto-kalokairi/#ixzz4NijAPzyN
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: