Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016


Απίστευτοι διωγμοί ασυμβίβαστων Ελλήνων

Οσοι ασχολούνται με Θεό και πατρίδα και δεν προάγουν τη διάλυση της κοινωνίας πληρώνουν τιμήματα που μόνο εκείνοι αντέχουν
Χθες τα ξημερώματα, κατά τις 4, έγινε επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου Δεσμοί Ελλήνων στην οδό Πασαλίδη στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Από την επίθεση προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στα γραφεία του συλλόγου. Ο Γιάννης Κουριαννίδης, πρόεδρος του συλλόγου, δήλωσε ότι αυτή η επίθεση «έδωσε το έναυσμα στη γειτονιά να δείξει έμπρακτα τη στήριξή της στον σύλλογο. Από την πρώτη κιόλας στιγμή οι απλοί άνθρωποι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους σ' έναν χώρο διαλόγου, πολιτισμού και εθνικού προβληματισμού, που βρίσκεται σ' αυτόν τον τόπο εδώ και περίπου 30 χρόνια. Οι πολίτες αντιστέκονται στη βαρβαρότητα».


Επίσης, από το γραφείο Τύπου του πολιτιστικού συλλόγου Δεσμοί Ελλήνων κοινοποιήθηκε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

«Ενοχλούμε. Ενοχλούμε όσους προσπαθούν με λύσσα να αποδομήσουν την εθνική μας κοινωνία και να ξεκόψουν τους Ελληνες από τις ρίζες, την Ιστορία και τις παραδόσεις τους. Ενοχλούμε τους εφησυχασμένους που θορυβούνται μόνον όταν το κακό μπει πια μέσα στο ίδιο το σπίτι τους, αδιαφορώντας αν αυτό χτύπησε ήδη την πόρτα του γείτονά τους. Ενοχλούμε όσους χρησιμοποιούν τον πατριωτισμό των Ελλήνων με ιδιοτέλεια ατομική και συλλογική.

Η εμπρηστική επίθεση στον σύλλογό μας είναι προϊόν αυτής της ενόχλησης.

Και αν οι νεαροί φυσικοί αυτουργοί της είναι θέμα λίγου πλέον χρόνου να συλληφθούν, δυστυχώς οι πραγματικοί υπεύθυνοι θα εξακολουθήσουν να παραμένουν κρυμμένοι πίσω από ένα πληκτρολόγιο ηλεκτρονικού υπολογιστή ή ακόμη και καλυμμένοι από κάποια βουλευτική ιδιότητα.

Ο εκχυδαϊσμός του πολιτικού λόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης στην πατρίδα μας είναι φυσικό πια να παράγει τέτοιου είδους φαινόμενα. Η μάχη για την υπεράσπιση του αυτονόητου είναι από καιρό ζητούμενο. Οσο κι αν κάποιοι επιμένουν να απαξιώνουν την πλούσια κοινωνική και πολιτισμική προσφορά του συλλόγου μας και του περιοδικού του "ΕΝΔΟΧΩΡΑ" που εκδίδεται εδώ και 28 χρόνια με έδρα την Αλεξανδρούπολη, δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες καλλιεργώντας και σφυρηλατώντας με τη δράση μας τους δεσμούς των Ελλήνων. Οσο κι αν ενοχλούνται κάποιοι...»
Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: