Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

6/10/16


ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης: Η λύση μπορεί να είναι ένας οδυνηρός συμβιβασμός




Δεν θα δεχθούμε τίποτε λιγότερο από ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία του την Τετάρτη το βράδυ, στο πλαίσιο τελετής αποκαλυπτηρίων μνημείου πεσόντων αξιωματικών της ΕΛΔΥΚ και του απαγχονισθέντα από τους `Αγγλους ήρωα της ΕΟΚΑ 55-59 Στέλιου Μαυρομμάτη, στη Λευκωσία.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως “σίγουρα η λύση θα είναι ένας συμβιβασμός, οδυνηρός μπορεί να πει κανένας συμβιβασμός, αλλά η αδήριτη ανάγκη υπαγόρευσε στους μέχρι σήμερα ηγέτες της πατρίδας μας να ακολουθήσουν αυτό που υπαγόρευσαν οι δυνατότητές μας, τον ειρηνικό διάλογο”.
Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε: “Έχω ιστορική ευθύνη να κάμω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να επιτύχουμε την απαλλαγή μας από τον κατοχικό στρατό, αλλά και να επανενώσουμε την πατρίδα μας”.


“Σαράντα δύο χρόνια τώρα βιώνουμε καθημερινά τον εξανδραποδισμό, την εξαφάνιση του ελληνικού στοιχείου από τη βόρεια κατεχόμενη πατρίδα μας”, ανέφερε.
“Ως υπεύθυνος πολιτικός, ως ηγέτης αυτής της χώρας”, πρόσθεσε, “όχι μόνο δεν μπορώ να αγνοώ αυτή την πραγματικότητα, αλλά έχω ιστορική ευθύνη να κάνω ό,τι είναι ανθρώπινα δυνατόν για να αποτρέψω τη χειροτέρευση της κατάστασης που παρακολουθούμε. Προκειμένου να πετύχουμε την απαλλαγή μας από τον κατοχικό στρατό και να επανενώσουμε την πατρίδα μας”.
“Προκειμένου να διασφαλίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρο το λαό μας. Προκειμένου ο κάθε Ελληνοκύπριος και Τουρκοκύπριος πολίτης να έχει το δικαίωμα ελεύθερα να διακινείται, ελεύθερα να εγκαθίσταται, ελεύθερα να ασκεί επάγγελμα σε ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας”, ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: