Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Πούτιν σε Ολάντ: Ο Τσίπρας ήθελε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία

Ο γάλλος Πρόεδρος φέρεται να εξέλαβε αυτή τη μαρτυρία ως ένδειξη της βούλησης της Ρωσίας να βοηθήσει την Ελλάδα σε ένα ενδεχόμενο Grexit.

Σε μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε ο Φρανσουά Ολάντ.

Συγκεκριμένα, ο γάλλος πρόεδρος, στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε χθες, Τετάρτη στη Γαλλία και έχει τίτλο «Ένας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά», στο οποίο περιλαμβάνονται εκμυστηρεύσεις του Ολάντ σε δύο δημοσιογράφους της Le Monde, φέρεται να έχει δηλώσει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρώσος Πρόεδρος του εκμυστηρεύτηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είχε ζητήσει να τυπώσει δραχμές στην Ρωσία, καθώς στην Ελλάδα δεν υπήρχε κατάλληλο τυπογραφείο.


Ο γάλλος Πρόεδρος φέρεται να εξέλαβε αυτή τη μαρτυρία ως ένδειξη της βούλησης της Ρωσίας να βοηθήσει την Ελλάδα σε ένα ενδεχόμενο Grexit.

Εντούτοις, ο Ρώσος πρόεδρος αποσαφήνισε ότι κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στις προθέσεις της Ρωσίας.

Διερωτώμενος ο γάλλος πρόεδρος για ποιο λόγο του εκμυστηρεύθηκε κάτι τέτοιο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημειώνει ότι αυτό ίσως συνέβη, για να μη θεωρηθεί υπεύθυνος ο ρώσος Πρόεδρος για μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και δεύτερον «για να του πει ότι κατά την άποψη του το Grexit ήταν ένας κίνδυνος που έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί».

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι υπήρξαν επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα από τον έλληνα Πρωθυπουργό.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/327627/poutin-se-olad-o-tsipras-ithele-na-tuposei-drahmes-sti-rosia/#ixzz4N09ijhCm

Δεν υπάρχουν σχόλια: