Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Οι βιαστές που κρύβονται στα φουστάνια της Δημοκρατίας!


«Ψηφίστε με. Εκλέξτε με δημοκρατικά. Αλλά μόλις το κάνετε, θα καταλύσω τον κοινοβουλευτισμό και θα εγκαθιδρύσω δικτατορία. Θα σας πάρω τις περιουσίες και θα τις μοιράσω στον λαό. Θα καταργήσω το χρήμα. Θα κάνετε όχι τη δουλειά που ξέρετε αλλά αυτή που θα σας διατάξω. Θα σας ταΐζω με το δελτίο. Και θα σας πληρώνω ανάλογα με το πόση ώρα δουλέψατε, είτε είστε πυρηνικοί φυσικοί είτε ανειδίκευτοι.
Κι αν δεν με εκλέξετε, εγώ και οι επαναστάτες σύντροφοί μου θα βρούμε τον τρόπο να πάρουμε την εξουσία και να σας επιβάλουμε τον ανώτερο άνθρωπο που εμπνευστήκαμε. Μέχρι να το καταφέρουμε, θα προσπαθούμε να σας κάνουμε συνέχεια ζημιά.»
Αν αυτό ήταν το πρόγραμμα ενός πολιτικού ηγέτη, θα λέγαμε ότι έχει τρελαθεί, τουλάχιστον, ε; Θα τον έπαιρνε κανένας στα σοβαρά; Αν έφτιαχνε κόμμα, θα αρκούσε ένας πρωτοδιορισμένος ειρηνοδίκης, για να αποφανθεί ότι η λειτουργία του αντίκειται στους δημοκρατικούς θεσμούς και να το απαγορεύσει, έτσι δεν είναι;


Αν το κόμμα αυτό μας έλεγε, επιπλέον, ότι σε περίπτωση που επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν θα αμύνονταν, αλλά θα εύρισκε ευκαιρία να χτυπήσει τον ελληνικό στρατό με δικά του ένοπλα τμήματα, για να καταλάβει την εξουσία μια ώρα αρχύτερα, θα επιλαμβάνονταν η Δικαιοσύνη αυτεπαγγέλτως, έτσι δεν είναι;
Θα δεχόμασταν να το χρηματοδοτήσουμε, από το υστέρημά μας; Θα εκθειάζαμε τη συνέπεια στις αρχές του; Θα το καλούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο για εθιμοτυπική συνάντηση; Θα εγκρίναμε αστυνομική προστασία και κρατικά αυτοκίνητα για τα στελέχη του;
Μόνο τρελοί θα απαντούσαν «ΝΑΙ» στα παραπάνω ερωτήματα! Κι όμως ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ! Γιατί το κόμμα αυτό υπάρχει! Και ονομάζεται Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Όσα προανέφερα είναι τα πιο ήπια χαρακτηριστικά από όσα το ίδιο παρουσιάζει αυτοπροσδιοριζόμενο.
Δεν το πιστεύετε; Κάντε τον κόπο να δείτε τι θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα οι «ανώτεροι άνθρωποι» του Περισσού, όπως τα εκφράζουν στο τελευταίο τους συνέδριο, φέτος τον Απρίλιο: http://www.kke.gr/taytothta/
Παραθέτω παρακάτω, αυτολεξεί, σε italics, τα επίσημα κομματικά κείμενα. Πιο καθαρά δεν θα μπορούσαν να τα πουν.
Τι θα κάνει το ΚΚΕ αν η Ελλάδα δεχθεί επίθεση;
- Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, ΕΙΤΕ ΣΕ ΑΜΥΝΤΙΚΟ είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΕΓΧΩΡΙΑΣ και ξένης.
Υπάρχει κανένας που δεν το κατάλαβε; Τα παιδιά μας θα σκοτώνονται για να υπερασπίσουν τη χώρα, ενώ το ΚΚΕ θα οργανώνει ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ αντάρτικο (παλιά μου τέχνη…) για να χτυπήσει την εγχώρια αστική τάξη! Εδώ, ο ισόβιος κομματικός υπάλληλος Κουτσούμπας, ξεπερνάει, εν έτει 2013 και τον δήμιο (και των συντρόφων του) Ζαχαριάδη, ο οποίος στον εθνικό αγώνα του ’40 στήριξε τον Μεταξά!
Ποιος είναι ο στόχος του ΚΚΕ;
- Στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, η δικτατορία του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Το ΚΚΕ καθοδηγείται από την επαναστατική κοσμοθεωρία του μαρξισμού - λενινισμού.
Υπάρχει κανένας που δεν το κατάλαβε; Κρυβόμαστε στα φουστάνια της Δημοκρατίας μέχρι να βρούμε την ευκαιρία να τη βιάσουμε!  Έχει αλλάξει κάτι στην κοσμοθεωρία του ΚΚΕ; Από την εποχή που ο Μαρξ προσπαθούσε να ερμηνεύσει τη μετάβαση από τον φεουδαρχισμό στις αστικές κοινωνίες της πρώιμης βιομηχανικής εποχής, μέχρι τη σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία χωρίς στεγανά ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις, έχει κάνει κάποια “προσαρμογή” το ΚΚΕ;
- Το ΚΚΕ, στην 95χρονη πορεία του, επέδειξε σταθερή προσήλωση (…) στη μαρξιστική - λενινιστική ιδεολογία ως επαναστατική θεωρία για την επαναστατική πολιτική δράση. Δεν αποκήρυξε ποτέ την ταξική πάλη, τη σοσιαλιστική επανάσταση, τη δικτατορία του προλεταριάτου.
Υπάρχει κανένας που δεν το κατάλαβε; Αλλά όταν οι τάξεις, με την κληρονομική, στεγανή μορφή που είχαν τον 19ο αιώνα έχουν στην ουσία εκλείψει στον Δυτικό κόσμο, πώς θα στήσει το ΚΚΕ, «ταξική πάλη»; Ξαναδημιουργώντας «τάξεις»! Καθοδηγώντας τους προλετάριους, ακόμα και όταν δεν... αισθάνονται έτσι!  Απολαύστε τους:
- Η εργατική τάξη, ακόμα και επαναστατημένη, δεν έχει ακόμα ενιαία κομμουνιστική συνείδηση, κομμουνιστική στάση απέναντι στην άμεσα κοινωνική εργασία, στην κοινωνική ιδιοκτησία, δεν έχει ξεπεράσει τη διαφοροποίηση ανάμεσα στα τμήματά της, όπως αυτά αναπτύσσονται στον καπιταλισμό. Τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της Νεολαίας του μετέχουν σε όλες τις μορφές οργάνωσης της κοινωνίας και ασκούν το ρόλο τους ως ιδεολογικοί - πολιτικοί καθοδηγητές.
Ποιοι ανήκουν στην εργατική τάξη αλλά δεν εχουν ενιαία κομμουνιστική συνείδηση;
- Ο καθοδηγητικός ρόλος του Κόμματος στη συγκέντρωση δυνάμεων για την επανάσταση (…) θα εκφράζεται στη συνειδητοποίηση της πλειοψηφίας της εργατικής τάξης, στην αποκόλληση των μισοπρολετάριων, των φτωχών αγροτών και άλλων αυτοαπασχολούμενων από την αστική τάξη, τις μικροαστικές, οπορτουνιστικές επιρροές.
Είσαι αγρότης, υπάλληλος, αυτοαπασχολούμενος, αλλά δεν πιστεύεις στη δικτατορία του προλεταριάτου; Θα πρέπει να σε… αποκολλήσουμε από τις οπορτουνιστικές επιρροές. Αν δεν θες να αποκολληθείς, δεν σου λέμε τι θα σε κάνουμε. Πάντως στον εμφύλιο θα σε σφάζαμε ως προδότη του λαϊκού κινήματος.
Πώς θα δουλεύουμε και θα πληρωνόμαστε όταν με το καλό επικρατήσει η σοσιαλιστική επανάσταση;
- Απορρίπτεται η χρηματική μορφή κινήτρων. Η ανάπτυξη του Κεντρικού Σχεδιασμού και η επέκταση της κοινωνικής ιδιοκτησίας σε όλους τους τομείς καθιστά σταδιακά περιττό το χρήμα. Η πρόσβαση στο μέρος του κοινωνικού προϊόντος που κατανέμεται «ανάλογα με την εργασία» καθορίζεται από την ατομική προσφορά εργασίας του καθενός στη συνολική κοινωνική εργασία, χωρίς να διαχωρίζεται σε σύνθετη ή απλή, χειρωνακτική ή όχι. Μέτρο της ατομικής προσφοράς είναι ο χρόνος εργασίας. Η ρύθμιση της λειτουργίας του χρήματος ως μέσου κυκλοφορίας εμπορευμάτων περιορίζεται (…) μέχρι την πλήρη εξάλειψη κάθε μορφής ατομικής ιδιοκτησίας σε μέσα παραγωγής και ύπαρξης εμπορευματικής παραγωγής.
Υπάρχει κανένας που δεν το κατάλαβε; Τα χρήματα οσονούπω καταργούνται. Όλα με δελτίο, ανάλογα με τις ώρες που δούλεψες, είτε είσαι καθηγητής καρδιοχειρουργικής είτε θυρωρός του νοσοκομείου! Και με τέτοια δημοκρατικά συστήματα, θα εξακολουθούμε να είμαστε ευρωπαϊκό κράτος; Εδώ οι σύντροφοι είναι ειλικρινείς:
- Η σοσιαλιστική οικοδόμηση είναι ασύμβατη με τη συμμετοχή της χώρας σε οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική ένωση, όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ.
Κι αν φύγουμε από παντού, ποιοι θα μας κάνουν παρέα, Λιάνα μου; Με ποιους θα κολυμπάς στην πισίνα σου στην Εκάλη;
- Το σοσιαλιστικό κράτος θα επιδιώξει συνεργασία με κράτη και λαούς, που αντικειμενικά έχουν άμεσο συμφέρον να αντισταθούν σε οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά κέντρα του ιμπεριαλισμού, πρώτ απ όλα με λαούς που οικοδομούν στις χώρες τους το σοσιαλισμό.
Δηλαδή με τους εξής δύο: Κούβα και Βόρεια Κορέα, αν και τον σύντροφο Κάστρο πολύ ρεφορμιστή - οπουρτουνιστή τον βλέπω τώρα τελευταία… Κι αν ο λαός δεν θέλει τον Κιμ Ιλ Γιουνγκ, Σουνγκ, Ντουγκ κ.λ.π. και το δελτίο τροφίμων, θα τον ακούσουμε, Αλέκα μου;
- Κατά το μακρόχρονο αυτό πέρασμα από την καπιταλιστική στην αναπτυγμένη κομμουνιστική κοινωνία, η πολιτική της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, με καθοδηγητική δύναμη το Κομμουνιστικό Κόμμα, αποκτά προτεραιότητα στη διαμόρφωση, επέκταση και εμβάθυνση, στην ΠΛΗΡΗ και ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΗ κυριαρχία των νέων κοινωνικών σχέσεων, ΟΧΙ ΒΟΥΛΗΣΙΑΡΧΙΚΑ, αλλά στη βάση των νομοτελειών του κομμουνιστικού τρόπου παραγωγής.
Υπάρχει κανένας που δεν το κατάλαβε; Αν πάρουμε την εξουσία, τη δημοκρατία ξεχάστε τη! Θα επιβάλουμε την κυριαρχία των νέων “σχέσεων” με το στανιό. Έτσι για να μάθετε εσείς οι… βουλησιαρχικοί! Και δεν θα περιοριστούμε εδώ. Η Ελλάδα θα ξεκινήσει την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση με μπροστάρηδες την Αλέκα, τη Λιάνα και τον Κουτσούμπα. Τρέμε Αμερική, τρέμε (κομμουνιστική) Κίνα, ερχόμαστε:
- Στη συνέχεια, οι νέες σχέσεις επεκτείνονται και βαθαίνουν, αναπτύσσονται οι κομμουνιστικές σχέσεις και ο νέος άνθρωπος σε ανώτερο επίπεδο που κατοχυρώνει την ανεπίστρεπτη κυριαρχία του κομμουνισμού, εφόσον έχουν καταργηθεί οι καπιταλιστικές σχέσεις παγκόσμια ή τουλάχιστον στις αναπτυγμένες και στις βαρύνουσες στο ιμπεριαλιστικό σύστημα χώρες.
Θέλετε κι άλλα; Ακούστε τις θέσεις τους για τον Στρατό και την Αστυνομία:
- Στη θέση του αστικού Στρατού και των Σωμάτων καταστολής, που  έχουν διαλυθεί εξολοκλήρου, δημιουργούνται νέοι θεσμοί της σοσιαλιστικής εξουσίας, στη βάση της επαναστατικής πάλης για τη συντριβή της αντίστασης των εκμεταλλευτών και την υπεράσπιση της Επανάστασης. Διαμορφώνεται νέο στελεχικό δυναμικό, διαπαιδαγωγημένο με τις αρχές της νέας εξουσίας, από νέους με εργατική καταγωγή. Αξιοποιείται η θετική πείρα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, όπου τα καθήκοντα περιφρούρησης των επαναστατικών κατακτήσεων δεν εκτελούνταν μόνο από τα μόνιμα ειδικά Σώματα, αλλά και από επιτροπές εργατών.
Για τον διαχωρισμό των… λαογέννητων (!) εξουσιών:
- Η σοσιαλιστική εξουσία είναι η επαναστατική εξουσία της εργατικής τάξης, η δικτατορία του προλεταριάτου. Η εργατική εξουσία αντικαθιστά όλους τους αστικούς θεσμούς, που έχει τσακίσει η επαναστατική δράση, με τους νέους λαογέννητους θεσμούς. (…) Το Ανώτατο Όργανο της Εργατικής Εξουσίας έχει (…) πλήρεις εξουσίες, νομοθετικές, εκτελεστικές, δικαστικές, τις οποίες οργανώνει αντίστοιχα με επιτελικές δομές.
Για τη Δικαιοσύνη:
- Το επαναστατικό Εργατικό Σύνταγμα και η ανάλογη νομοθεσία συγκροτούν το νέο Δίκαιο που αντιστοιχεί στις νέες οικονομικές σχέσεις. Και στα τρία επίπεδα των οργάνων εξουσίας -Εργασιακό, Περιφερειακό, Πανελλαδικό- ιεραρχικά, ανήκει η οργάνωση της περιφρούρησης της επανάστασης, της Λαϊκής Δικαιοσύνης, ο ελεγκτικός μηχανισμός.
Για τη μαρμάγκα που θα φάει τους διαφωνούντες:
- Η έκταση και οι μορφές που χρησιμοποιεί η επαναστατική εργατική εξουσία για την καταστολή της αντεπαναστατικής δράσης εξαρτώνται από τη στάση πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων απέναντι στις δύο αντιμαχόμενες δυνάμεις, την εργατική και την καπιταλιστική.
Έχουν όμως και για τους Δημόσιους Υπαλλήλους σχέδια, που τύφλα νάχει η Τρόικα. Απ’ το αυτί και στο χωράφι:
- Η σοσιαλιστική εξουσία που παραλαμβάνει από τον καπιταλισμό ως κληρονομιά μεγάλο αριθμό μισθωτών, που προέρχονται από τις διοικητικές υπηρεσίες του καπιταλισμού (κρατικούς υπαλλήλους, από το διοικητικό μηχανισμό στις επιχειρήσεις), επιδιώκει την πολιτική και πολιτιστική προσαρμογή και εργασιακή ένταξή τους στις σοσιαλιστικές παραγωγικές μονάδες και τις κοινωνικές υπηρεσίες.
Και για να μην νομίσει κανείς ότι ξέχασαν την εποχή που το ΚΚΕ πρωτοστατούσε στην απόσχιση της Μακεδονίας και τη δημιουργία ενιαίου Μακεδονικού κράτους με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία:
- Η σοσιαλιστική εξουσία διασφαλίζει για «αλλόγλωσσα» τμήματα του πληθυσμού τη διάσωση της γλώσσας και των πολιτιστικών παραδόσεων, τη γνωριμία με τις ιστορικές ρίζες τους, εντάσσοντας ειδικό πρόγραμμα στο ενιαίο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σύστημα.
Επειδή όμως δεν φαίνεται πιθανό να αποκολλούνται οι… μισοπρολετάριοι από τον καπιταλισμό για να αποκολληθεί και το ΚΚΕ από το 4,5%, τι θα κάνουν μέχρι τότε οι επαναστάτες του γραφείου που πληρώνονται με τον δικό μου και τον δικό σου φόρο;
- Το ΚΚΕ δρα (…) για την προοπτική της σοσιαλιστικής επανάστασης, (…) για τη συσπείρωση και τον επαναστατικό προσανατολισμό της πλειοψηφίας της εργατικής τάξης, ιδιαίτερα του βιομηχανικού προλεταριάτου, (…) αντιτάσσει τη δική του βία ενάντια στη βία του κεφαλαίου, (…) επιδρά παραλυτικά στα επιτελεία του ταξικού αντιπάλου… Εκπληρώνει το επαναστατικό του καθήκον χωρίς να το ακυρώνει στο όνομα των δυσκολιών του διεθνούς συσχετισμού στην ταξική πάλη.
Γιατί καθόμαστε και τους καμαρώνουμε; Στο Δαφνί, ολοσούμπιτοι! Τον ζουρλομανδύα εδώ και τώρα! Θέλετε να ξεκινήσετε την επανάσταση Αλέκα, Λιάνα, και τα άλλα παιδιά; Πάρτε το τουφέκι, αφήστε το αραλίκι της Εκάλης και του Μεγάρου του Περισσού, και βγείτε στο βουνό, να… αποκολλήσετε τους "μισοπρολετάριους". Αν σας πετύχει όμως η "αστική αντεπανάσταση", θα σας εκτελέσει. Γιατί αυτοί είναι οι κανόνες του πολέμου, γλυκιές μου. Δεν γίνεται να μου έχεις κηρύξει τον πόλεμο, να στέλνεις τους τραμπούκους σου να τα σπάζουν όλα, να καταστρέφουν την οικονομία με κάθε ευκαιρία, να απειλούν τη ζωή μου την ίδια, να οργανώνεις πίσω από την πλάτη της Δημοκρατίας τη δικτατορία της παρέας σου, κι εγώ να σου πληρώνω τη βουλευτική μισθάρα, την κρατική επιχορηγησάρα, όλες τις άλλες παροχάρες και να κάνω, κι από πάνω, τα στραβά μάτια στο μαύρο χρήμα που διακινεί το κόμμα σας (προφανώς μέχρι να το καταργήσετε, το χρειάζεστε).
Αλλά, γιά μια στιγμή: μόνο εμείς, στη "Δημιουργία, ξανά!" έχουμε διαβάσει τη διακήρυξη του συνεδρίου του ΚΚΕ και το καταστατικό του; Από τα κυβερνητικά κόμματα δεν το διάβασε κανένας, έστω από περιέργεια; Γιατί κανένας δεν τους ξεμπροστιάζει έτσι; Μήπως επειδή ξέρουμε ότι ουδέποτε θα κυβερνήσουν, και τους αντιμετωπίζουμε ως γραφικούς, ένα είδος πολιτικού φολκλόρ;
Όχι, βέβαια! Οι λόγοι είναι άλλοι. Το ΚΚΕ υπήρξε ο καλύτερος συνεταίρος του δικομματισμού. Κι όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο. Αλλά και σε οικονομικό. Και σε διορισμούς και σε μίζες. Κρατάει ο ένας τον άλλον τόσο καλά που αν αρχίσει και ξηλώνεται το πουλόβερ του Περισσού θα φτάσει μέχρι τα μυστικά χρηματοκιβώτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Το ΚΚΕ υπήρξε το μεγαλύτερο προϊόν – μαϊμού της μεταπολίτευσης. Για φίρμα είχε τον κομμουνισμό. Αλλά όλη η παραγωγή ήταν κάλπικη. Άντρο οικονομικών σκανδάλων, χυδαίος επιχειρηματίας, ανάλγητος καπιταλιστής, φασίστας ολκής που απαγόρευε τον συνδικαλισμό στους εργαζόμενούς του - όσους από αυτούς πλήρωνε κανονικά, γιατί είχε και αρκετούς ως δουλοπάροικους «εθελοντές» που έπαιρναν ένα βοήθημα "μαύρο", ανασφάλιστοι, και τώρα τους πέταξε στο δρόμο χωρίς να μπορούν να βγάλουν «κιχ».  Όλα αυτά που διαβάσατε κι άλλα τόσα που θα βρείτε σερφάροντας στο www.kke.gr είναι η βιτρίνα. Τα επαναστατικά τσιτάτα είναι για τους χρήσιμους ηλίθιους, οι οποίοι υποχρεώνονται, ακόμα και σήμερα, βάσει καταστατικού να δίνουν το 1% τουλάχιστον του μηνιαίου εισοδήματός τους στο κόμμα.

Πίσω από τη βιτρίνα κρύβεται ένα απίστευτο δυσώδες πλέγμα διεθνών οικονομικών συμφερόντων, κλοπών, εκβιασμών, παρασιτισμού και υπόγειου πολιτικού αλισβερισιού που μπροστά του ο Λαυρεντιάδης και ο Κοσκωτάς είναι Αρσακειάδες. Γι΄ αυτά είναι επικίνδυνο το ΚΚΕ κι όχι για τις ηλιθιότητες που γράφουν οι διακηρύξεις του. Περισσότερα όμως, για τον "διαπλεκόμενο επιχειρηματία ΚΚΕ" σε επόμενο άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: