Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

9/10/16


Κύπρος - Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, αν μας τον επιβάλουν;

Με τον Άντη Λοΐζου  

Οι σώφρονες αποφεύγουν τον πόλεμο όπως ο διάβολος το λιβάνι, όταν όμως σου επιβληθεί ο πόλεμος από έναν δόλιο εχθρό έχεις δυο επιλογές:
  1. Να αμυνθείς αξιοπρεπώς και να νικήσεις ή να ηττηθείς.
  2. Να υποχωρήσεις αμαχητί στις απαιτήσεις του επιτιθέμενου.
Εμείς οι Έλληνες πάντοτε, ιστορικά, ακολουθούσαμε την πρώτη επιλογή, ανεξαρτήτως της δύναμης του εχθρού. Τρανά παραδείγματα οι Περσικοί Πόλεμοι, οι Α’ και Β’ Παγκόσμιοι Πόλεμοι και άλλοι. Για να γίνει, όμως, το προαναφερθέν πρέπει να έχεις στρατό ικανό, εξοπλισμένο, σύγχρονο, άρτια εκπαιδευμένο με υψηλό ηθικό και πολιτική εξουσία με ήθος, αξιοπρέπεια και ιδανικά.

Ο εκσυγχρονιστής και οραματιστής της σύγχρονης ευρωπαϊκής Τουρκίας, που κτυπά την πόρτα της Ευρώπης, Ρ. Τ. Ερντογάν, μετά τις προβοκατόρικες σφαγές του λαού του, των Κούρδων της Τουρκίας, του Ιράκ και της Συρίας και την εισβολή στη Συρία, έχει εντελώς εκτραχυνθεί και άρχισε να απειλεί την Ελλάδα με διεκδικήσεις και φυσικά την όμηρο και ημικατεχόμενη Κύπρο. Με λίγα λόγια ο Ρ. Τ. Ερντογάν απειλεί τον Ελληνισμό. Ελλάδα και Κύπρος, αμφότερες στη δύνη της οικονομικής κρίσης, με τους παράγοντες ισχύος πλήρως αποδυναμωμένους, ίσως όσο ποτέ άλλοτε (ούτε όταν η Ελλάδα βρισκόταν κάτω από δικτατορικά καθεστώτα).
Το ερώτημα είναι ένα: Αν αυτός ο αλλοπρόσαλλος, απρόβλεπτος και φιλόδοξος ηγέτης αρχίσει έναν πόλεμο με την Ελλάδα και την Κύπρο, οι δύο τελευταίες με τι Ένοπλες Δυνάμεις θα μπουν στον πόλεμο;
Σήμερα οι Ε.Δ. της Ελλάδος αριθμητικά είναι στο 65 τοις εκατόν των Ε.Δ. που η χώρα είχε το 1974 και οι οποίες τότε ποιοτικά ήταν πιο σύγχρονες από τις Τουρκικές Ε.Δ., άσχετα με τις συκοφαντικές και παραπλανητικές ψευδείς δηλώσεις των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων στην Ελλάδα αλλά και της Κύπρου, ότι δήθεν η Χούντα άφησε την Ελλάδα άοπλη και ανοχύρωτη. Στην Κύπρο η Εθνική Φρουρά μειώθηκε δραστικά σε έμψυχο υλικό και έχει να αγοράσει σύγχρονα οπλικά συστήματα πολλά χρόνια, καταργώντας ταυτόχρονα από το 2002 το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου (ΔΕΑΧ) και τις μεγάλες διακλαδικές και μεικτές για τον Στρατό Ξηράς ασκήσεις.
Στην Ελλάδα άρχισε η άσκηση Παρμενίων, στην Κύπρο καταργήθηκε ο Νικηφόρος και ο Καμένος μπουρδολογεί περί κοινών σχεδιασμών και ο Φωκαΐδης καμάρωνε στην εξέδρα δίπλα από τον Αναστασιάδηλυση ΕΦ???υπι ο Φωκαίδης καςαυςΤΟΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝάρωνε τα φιλότιμα υπολείμματα της υπό διάλυση ΕΦ να παρελαύνουν.
Οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου όφειλαν διά των μυστικών υπηρεσιών τους να γνωρίζουν το ψυχογράφημα του Ερντογάν και τις στρατιωτικές δυνατότητες της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο και να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε δυνατή τρέλα του.
Εκτιμώ ότι στο παρόν στάδιο δεν θα διανοηθεί οποιανδήποτε τρέλα ο Ερντογάν λόγω της εμπλοκής της χώρας του στον πόλεμο στη Συρία και με τους Κούρδους της περιοχής. Εκτιμώ ότι από αυτόν τον πόλεμο η Τουρκία, μετά την αποκατάσταση των σχέσεών της με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, θα έχει κάποιο όφελος και μετά ο Ελληνισμός να αναμένει κάθε πιθανή τουρκική πρόκληση, ιδιαίτερα σε κάποιο νησί και με την Κύπρο όμηρο στις ορδές των Τουρκικών Δυνάμεων Κατοχής και των Τουρκοκυπριακών Δυνάμεων Ασφαλείας, συνολικής δύναμης 65.000 ανδρών, με πλήρη κυριαρχία στη θάλασσα και στον αέρα.
Εάν στην περίπτωση τουρκικής επιθετικής ενέργειας και κατάληψης εδάφους δεν είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε τότε θα βρεθούμε σε δυσμενέστερη θέση απ’ ό,τι σήμερα και η Τουρκία θα αποθρασυνθεί πλήρως.
Εάν οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου δεν αφυπνισθούν έγκαιρα, να ξεκαθαρίσουν το τοπίο με τα εσωτερικά προβλήματα διαφθοράς και διαπλοκής, να κερδίσουν την απολεσθείσα εμπιστοσύνη των Ελλήνων, να δημιουργήσουν ικανές αποτρεπτικές Ε.Δ., να συνάψουν συμμαχίες που να εδράζονται στα κοινά συμφέροντα και να αναβιώσουν το ΔΕΑΧ, τότε θα θρηνήσουμε εκ νέου και θα έχουμε απώλειες ελληνικών εδαφών. Τι έχουν να πουν για τα παραπάνω οι Αρχηγοί Ε.Δ., οι Υπουργοί Άμυνας, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Ελλάδας και της Κύπρου.
Ήδη στην Ελλάδα πρώην Αρχηγοί Ε.Δ. και Στρατού έχουν κάνει αρκετές δηλώσεις για την τουρκική επιβουλή και τους λοιπούς κινδύνους. Εκτιμώ ότι πρέπει αυτές οι δηλώσεις των ικανότατων αυτών ανδρών να προβληματίσουν τις ηγεσίες Ελλάδος και Κύπρου. Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία θα υποκινήσει κατά της Ελλάδος τους Αλβανούς για το θέμα της Τσαμουριάς και τους Σκοπιανούς για το «Μακεδονικό».

ΥΓ: Ο Κίμων ήλθε στην Κύπρο με τριήρεις, ο Μητσοτάκης έστειλε φρεγάτα στον Περσικό Κόλπο και για τον Κ. Καραμανλή η Κύπρος ήταν μακριά. Σήμερα κύριοι δεν έχουμε Χούντα για να της φορτώσετε τα προδοτικά, ενδεχομένως, λάθη που θα γίνουν.
 Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: