Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

21/10/16

Πρώτα φέρνεις έναν αντισυνταγματικό νόμο και τσαλαπατάς τη Δημοκρατία και μετά λες με θράσος: Δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη για τη Δημοκρατία να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος

Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση
Παππάς: Δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη για τη Δημοκρατία να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις άδειες

Δήλωσε ανοιχτός για βελτιώσεις στην τροπολογία για το «μαύρο» αρκεί, όπως είπε, να προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου
Την άποψη ότι δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη για τη Δημοκρατία το ενδεχόμενο το Συμβούλιο της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο βάσει του οποίου διεξήχθη ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες εξέφρασε ο Νίκος Παππάς.
Υπενθυμίσε, μάλιστα, ότι ήταν το ανώτατο δικαστήριο που είχε κρίνει το καθεστώς μη αδειοδότησης των καναλιών μη συνταγματικό.

Όσον αφορά την τροπολογία για το «μαύρο» στα μη αδειοδοτημένα κανάλια ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για βελτιώσεις και αλλαγές αν προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου και στη Βουλή.

«Η τροπολογία είναι ένα βήμα για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο. Μπορούμε να κάνουμε και την επόμενη βδομάδα τις επαφές ... Αυτό που δεν θα συμβεί, είναι να ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια που έχουμε κάνει εδώ και έναν χρόνο» πρόσθεσε μιλώντας στο Real FM τονίζοντας ότι ο νόμος προβλέπει ότι όσοι σταθμοί δεν διαθέτουν άδεια δεν μπορούν να εκπέμπουν.

Σε ερώτηση για την επόμενη ημέρα σε περίπτωση αρνητικής για την κυβέρνηση απόφασης του ΣτΕ ο κ. Παππάς είπε για άλλη μια φορά ότι το Δημόσιο θα υποχρεωθεί να επιστρέψει τα χρήματα στους καναλάρχες, χρήματα που δεν θα μπορεί, πλέον, να χρησιμοποιήσει για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Στο ερώτημα, τέλος, αν μετανιώνει για κάτι, όπως για τον ορισμό του αριθμού των τεσσάρων αδειών, ο κ. Παππάς επέμεινε πως «η επιλογή μας δεν μπορούσε να γίνει με το κριτήριο εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων». Υποστήριξε μάλιστα πως υποκριτικά μπαίνει το θέμα των θέσεων εργασίας. «Θέσεις χάνονταν και θα χάνονταν αν δεν κάναμε αυτήν την παρέμβαση ... Μιλάμε για σχήματα που λόγω δυσπραγίας οικονομικής μείωναν την απασχόληση».
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: