Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Mπουτάρης: Δε με ενδιαφέρει αν ο Κεμάλ ήταν φονιάς ή όχι

«Τούρκοι και Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ο ένας τον άλλον. Θα ζήσουμε μαζί για πάντα. Πρέπει να ζήσουμε σαν γείτονες…»


«Δεν με ενδιαφέρει αν ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν φονιάς» ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet ο Γιάννη Μπουτάρης, με αφορμή την πορθμειακή γραμμή Θεσσαλονίκη – Σμύρνη που είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσει στις αρχές του 2017. 

«Η Θεσσαλονίκη έχει το προνόμιο να είναι η γενέτειρα του Κεμάλ Ατατούρκ. Οι Έλληνες δημιουργήσαμε μια ιστορία ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν φονιάς. Αυτό που λέω τώρα στους δημότες μου είναι, ότι δεν με ενδιαφέρει αν ο Κεμάλ ήταν φονιάς ή όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, και προσθέτει:

«Για ένα πράγμα ενδιαφέρομαι, ότι εμείς ως Έλληνες πάμε στην Αγία Σοφία στην Ιστανμπούλ, ότι πάμε στην Σμύρνη, ότι πάμε στην Σαμψούντα και στην Τραπεζούντα και τιμούμε τη γη των προγόνων μας. Έτσι, οι Τούρκοι έχουν το ίδιο συναίσθημα για τον Κεμάλ Ατατούρκ. Είναι ο πατέρας της Τουρκίας. Θέλουν να έρθουν και να επισκεφτούν τη γενέτειρα του Κεμάλ Ατατούρκ».

«Θα σας δώσω την ευκαιρία να έρθετε να επισκεφτείτε (τη Θεσσαλονίκη). Όταν έρχονται οι Τούρκοι (στη Θεσσαλονίκη) οι πολίτες της θα δουν ότι οι Τούρκοι δεν θέλουν να μας σκοτώσουν και δεν θέλουν πόλεμο. Νιώθουν πολύ κοντά μεταξύ τους, και η κατάσταση εξομαλύνεται» τόνισε ακόμη ο κ. Μπουτάρης. 

«Τούρκοι και Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ο ένας τον άλλον. Θα ζήσουμε μαζί για πάντα. Πρέπει να ζήσουμε σαν γείτονες, πρέπει να αγαπάμε ο ένας τον άλλο» επισήμανε στην τουρκική εφημερίδα. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/328902/mpoutaris-de-me-endiaferei-an-o-kemal-itan-fonias-/#ixzz4ODIZeOn0
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: