Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Η κυβέρνηση απέσυρε τη φύλαξη της Τσατάνη ενώ αυτή προειδοποιούσε ότι κινδύνευε

Η πολυκατοικία όπου διαμένει η εισαγγελέας Εφετών έγινε στόχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» το βράδυ της Τετάρτης, και το υπουργείο διέταξε την αποκατάσταση της φρούρησής της σήμερα Πέμπτη.

Ερωτήματα προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποσύρει τη φύλαξη της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η εισαγγελέας φέρεται να είχε στείλει επιστολή στο αρχηγείο της Αστυνομίας όπου έλεγε ότι κινδυνεύει να γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η πολυκατοικία όπου διαμένει η εισαγγελέας έγινε στόχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» το βράδυ της Τετάρτης, και το υπουργείο διέταξε την αποκατάσταση της φρούρησής της σήμερα Πέμπτη.

Την επίμαχη επιστολή δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα» και καταδεικνύει πως η εισαγγελέας ζητούσε την κατεπείγουσα ανάκληση της απόφασης για απόσυρση των αστυνομικών που τη φρουρούν.
Η επιστολή εστάλη στις 24 Σεπτεμβρίου και η φύλαξή της είχε αποσυρθεί δύο ημέρες νωρίτερα.

Για τη φύλαξη της κ. Τσατάνη ήταν υπεύθυνοι δύο αστυνομικοί και ένα συνοδευτικό όχημα.

Την διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης των δικαστικών λειτουργών ζητά εν τω μεταξύ η Ένωση Εισαγγελέων μετά την επίθεση στην κ. Τσατάνη.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/327618/i-kuvernisi-apesure-ti-fulaxi-tis-tsatani-eno-auti-proeidopoiouse-oti-kinduneue/#ixzz4Mzogvej5
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: