Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Βερναρδάκης για ΣτΕ: Επέμβαση της δικαστικής στην εκτελεστική εξουσία

«Η απόφαση του ΣτΕ δεν κάνει νομική ερμηνεία, αλλά ενσωματώνει ένα πολιτικό επιχείρημα»


Επέμβαση της δικαστικής στην εκτελεστική εξουσία, και «θεσμική πληγή που άνοιξε» χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Όπως υποστήριξε, δεν πρόκειται για μία δήλωση αντισυνταγματικότητας, αλλά για απόφαση που «ακυρώνει την εκτελεστική εξουσία με αποτέλεσμα την επέμβαση της μίας εξουσίας στην άλλη».

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στο Πρακτορείο FM, ανέφερε ότι η απόφαση θα γίνει, και πρέπει να γίνει, δεκτή, όμως συμπλήρωσε ότι «δεν έχουμε μία απλή κρίση μίας διάταξης».

«Η απόφαση ακυρώνει τη δυνατότητα του κράτους να ρυθμίζει το τηλεοπτικό τοπίο», τόνισε, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση θα συνεχίσει αταλάντευτα τη διαδικασία για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου».

Κι ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζήτησε «να πέσουν οι τόνοι», παρατήρησε πως «η απόφαση του ΣτΕ δεν κάνει νομική ερμηνεία, αλλά ενσωματώνει ένα πολιτικό επιχείρημα».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/329010/vernardakis-gia-ste-epemvasi-tis-dikastikis-stin-ektelestiki-exousia/#ixzz4OI84hZ1C
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: