Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Τα κανάλια, ο Τσίπρας και ο Μαδούρο


Από τους πρώτους ανθρώπους με τους οποίους μίλησε στο τηλέφωνο ο Αλέξης Τσίπρας τη νύχτα της 5ης Ιουλίου του 2015, όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, ήταν ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο!
ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ο ίδιος ο Βενεζολάνος πρόεδρος, την επόμενη ημέρα, στις 6 Ιουλίου, λέγοντας μάλιστα ότι ο Τσίπρας του είπε με υπερηφάνεια πως κατάφερε να κερδίσει στο δημοψήφισμα, παρ’ ότι στην Ελλάδα τον πολέμησαν σκληρά 9 τηλεοπτικά κανάλια! 


«ΕΙΧΑΜΕ μια μακρά συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Όπως είπαμε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο ελληνικός λαός υπέστη έναν πόλεμο που μόνο εμείς γνωρίζουμε. Σκληρός, συνεχής και βάρβαρος πόλεμος.
Δέχθηκε πόλεμο από 9 τηλεοπτικά κανάλια!», είπε ο Μαδούρο σε ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση, αναφερόμενος στο διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα. 
Ο ΜΑΔΟΥΡΟ δεν αποκάλυψε τι συμβουλή έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα σε εκείνη τη συνομιλία. 
Η ΑΝΑΦΟΡΑ του Αλέξη Τσίπρα, πάντως, στα «9 τηλεοπτικά κανάλια» καθόλου τυχαία δεν ήταν.
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ότι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει από την πρώτη στιγμή πως πρέπει να κλείσει έστω και ένα τηλεοπτικό κανάλι στην Ελλάδα, (από αυτά που όπως εκμυστηρεύτηκε στον Μαδούρο τον πολέμησαν σκληρά), είναι προφανής.
ΘΕΛΕΙ να κάνει ακριβώς ό,τι έκανε και η κυβέρνηση της Βενεζουέλας με τα μίντια. Να εκφοβίσει και να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα. 
Ο ΟΥΓΟ ΤΣΑΒΕΣ δεν έκλεισε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια στη Βενεζουέλα. Πρώτα έκλεισε ένα κανάλι και εκφόβισε όλα τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης που σταδιακά άλλαξαν γραμμή και σταμάτησαν να του ασκούν κριτική!
ΤΑ ΠΡΩΤΑ χρόνια ο Τσάβες προετοίμασε το έδαφος και την κοινή γνώμη, κατηγορώντας τους «ολιγάρχες» και τους «καναλάρχες» ότι χειραγωγούν την κοινή γνώμη, ότι δεν πληρώνουν φόρους, ότι ευθύνονται για όλα τα δεινά και ότι «συνωμοτούν εναντίον της κυβέρνησης του». 
ΑΦΟΥ τα κανάλια που του ασκούσαν κριτική δεν «συμμορφώθηκαν», πέρασε στην επόμενη φάση. 
ΤΟ 2007 αποφάσισε να κλείσει το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της χώρας, RCTV, μετά από περίπου μισό αιώνα λειτουργίας. Κατηγόρησε μάλιστα, τους ιδιοκτήτες του καναλιού ότι είχαν συνεργαστεί με τους πραξικοπηματίες στο αποτυχημένο πραξικόπημα που είχε γίνει εναντίον του το 2002. 
ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΙΑ ανακοίνωσε λοιπόν, ότι δεν θα ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού RCTV. Μαζί με αυτό έκλεισε και 16 ραδιοφωνικούς σταθμούς!
ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ του RCTV έγινε και για παραδειγματισμό. 
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της χώρας αλλά και στα 16 ραδιόφωνα, τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης για να επιβιώσουν σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον και υπό τις συνεχείς απειλές του Τσάβες, αναγκάστηκαν να αλλάξουν γραμμή και σταδιακά σταμάτησαν να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Οι δημοσιογράφοι αναγκάζονταν να αυτολογοκρίνονται και έτσι ο «κομαντάντε» πέτυχε τον στόχο του. Να ελέγξει απόλυτα και με «δημοκρατικές» διαδικασίες όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ στα μέσα ενημέρωσης ήταν ασφυκτικές. 
ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ εφημερίδων συνέχισαν να αντιστέκονται, η κυβέρνηση σταμάτησε να τους δίνει χαρτί για να τυπώνουν τις εφημερίδες τους! Ωστόσο, για τις φιλικές προς την κυβέρνηση εφημερίδες υπήρχε άφθονο χαρτί.
ΕΤΣΙ ΑΚΟΜΗ και η μεγαλύτερη εφημερίδα στη Βενεζουέλα, η «El Universal», που ασκούσε την πιο σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αναγκάστηκε πρόσφατα να αλλάξει γραμμή και να συμπαραταχθεί και αυτή με τον Νικολάς Μαδούρο. 
ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ότι τα ρεπορτάζ με τις ουρές που σχηματίζουν χιλιάδες εξαθλιωμένοι πολίτες στη Βενεζουέλα φιλοξενούνται συνήθως σε μονόστηλα. Ενώ η φωνή της αντιπολίτευσης απουσιάζει από παντού. 
ΣΗΜΕΡΑ σχεδόν κανένα μέσο ενημέρωσης στη Βενεζουέλα δεν ασκεί πλέον κριτική στην κυβέρνηση. 
Η ΣΥΝΤΑΓΗ λοιπόν, είναι απλή και δοκιμασμένη στη Βενεζουέλα. 
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙΣ τους καναλάρχες, προετοιμάζεις την κοινή γνώμη, εκτοξεύοντας συνεχώς κατηγορίες και απειλές, στην συνέχεια κλείνεις τουλάχιστον ένα μεγάλο κανάλι για παραδειγματισμό, αυξάνεις την πίεση στα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης και καταφέρνεις να ελέγξεις απόλυτα τα μίντια στη χώρα…
ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ έτσι να φέρεις και τη Δημοκρατία στα μέτρα σου. Έχεις και τη συνείδηση σου ήσυχη. Ακόμη και τον Θεό τον έχεις μαζί σου. Έτσι νομίζεις τουλάχιστον. 
Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ σε μια άλλη ομιλία του, στις 6 Φεβρουαρίου στην περιοχή Καραμπόμπο, είχε πει αναφερόμενος σε μια τηλεφωνική του συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα:
«Αν και ο Αλέξης Τσίπρας δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία, εγώ του είπα στο τέλος της συνομιλίας μας, Αλέξη στο όνομα του Θεού Δημιουργού, που προστατεύει τη Βενεζουέλα, του ζητάω να σε ευλογεί και να σε προστατεύει, εσένα και τον ελληνικό λαό. Αμήν, αμήν, αμήν»...


Πηγή: Τα κανάλια, ο Τσίπρας και ο Μαδούρο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/blog-content/279500/ta-kanalia-o-tsipras-kai-o-madoyro#ixzz4O1dkHkHP

Δεν υπάρχουν σχόλια: